Νέα γερμανική κατοχή στην Ευρώπη, με δάνεια και μνημόνια

aaa94e36e48f4ff0906c2f37a3fe17db.jpg

Του Γιώργου Κράλογλου 

Πρώτη χώρα κατοχής η Ιταλία. Η Ελλάδα ακολουθεί. Μήπως πρέπει να επιστρέψουμε στο “go back, κυρία Μέρκελ” και να εγκαταλείψουμε τη δουλοπρέπειά μας;

Φάνηκαν όλα και στη χθεσινή σύνοδο κορυφής. Η υπεροψία των Γερμανών του Βορρά προς τα αιτήματα της Ελλάδας, της Ιταλίας της Ισπανίας, του Νότου (με άλυτα τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης) ακόμη και στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδείξει, τη σημασία της Ευρωπαϊκής ενότητας και συμπαράταξης σε ένα απρόσμενο και καταστροφικό, στην υγεία και στην οικονομία, εισβολέα από την Ασία δείχνει (δυστυχώς και σε εμάς τους Ευρωπαϊστές) την αδυναμία κοινωνικής συνοχής εντός της Ε.Ε. 

Το Βερολίνο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Αμετανόητο και αδίστακτο.

Αφού “αιματοκύλησε” όλα τα προηγούμενα χρόνια την ευρωζώνη και ιδιαίτερα το Νότο, τώρα επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πάλι τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά πάνω στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Εκμεταλλεύεται την πανδημία του κορονοϊού, με τις χιλιάδες νεκρούς μέχρι στιγμής, για να υποτάξει με την οικονομική μπότα του ολόκληρη την Ευρώπη. Πρώτος και άμεσος στόχος του αυτή τη φορά, η Ιταλία… Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το (προ ημερών) πέρας του Eurogroup (που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης) δεν κατέστη δυνατή καν η έκδοση κοινής δήλωσης. 

Γιατί; Γιατί στη Γερμανία σημαντικό είναι “…όπως η ανάληψη χρεών να συνδέεται με όρους…”.

Το δήλωσε με υπεροψία,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ “…στη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, της Καγκελαρίου, δεν έχει αλλάξει κάτι. Ακόμη και σε περιόδους κρίσης είναι απαραίτητο εγγύηση και έλεγχος να παραμένουν σε ένα χέρι. Το Βερολίνο προκρίνει τη βοήθεια από τον ESM καθώς σήμερα βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση από ό,τι στην προηγούμενη κρίση, διότι υπάρχει ο ισχυρός ΕΣΜ.”

https://www.capital.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top