Δημοκρατικός Σύλλογος γυναικών Ν Σερρών :Μέτρα για την διαφύλαξη της υγείας

-λήψηςδηδητε.jpg

Η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊου ξεγυμνώνει τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ με τα μέτρα που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση  επιδιώκει να πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι αυταπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου γι’ ακόμα μία φορά το μάρμαρο !

        Οι ελλείψεις  στο σύστημα υγείας σε προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης  και  ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνοι μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.

        Η πρόληψη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, στην ατομική ευθύνη  και την απομόνωση, που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού.

 Απαιτείται :

  • Δημόσιο σύστημα υγείας με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
  • Όλα τα  είδη απολύμανσης και προφύλαξης,  να παρέχονται  δωρεάν από το κράτος σε όλες και σε όλους.

Δε ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την επιδημία.

Απαιτούμε:

1.     Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, τo νοσοκομείο Σερρών, τα εργαστήρια και το ΕΚΑΒ.

2.     Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ

3. Να λειτουργήσουν με μόνιμο και επαρκές προσωπικό όλα τα Κέντρα Υγείας στην Π.Ε. Σερρών και αυτά που είχαν κλείσει.

4.     Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κλπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

5.     Να  παρέχονται  δωρεάν από το κράτος σε όλες και σε όλους είδης προφύλαξης και απολύμανσης.

6.     Καμία απόλυση.

7. Μέτρα προστασίας και εξασφάλιση επάρκειας αναλώσιμων προστατευτικών υλικών (μάσκες, στολές κλπ)

8.     Να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε  όσες εργαζόμενες νοσούν, προκειμένου να αναρρώσουν ή σε όσες εργαζόμενες αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού ή καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας ή σε όσες εργαζόμενες καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

9. Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας για όσους και όσες εργάζονται σε χώρους με συγχρωτισμό (σούπερ μάρκετ, βιοτεχνίες, αποθήκες κλπ)  με δωρεάν παραχώρηση μάσκας προστασίας, αντισηπτικού κλπ

10. Να ενισχυθεί ο θεσμός «βοήθεια στο σπίτι» με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, τεχνικού εξοπλισμού κλπ από τους Δήμους γιατί οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν. Πρόβλεψη για στήριξη των μοναχικών ατόμων που προβλέπεται να αυξηθούν, των ανίμπορων, των ΑΜΕΑ.

Σέρρες, 27/3/2020

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top