Κώστας Καραμανλής : Αν χρειαστεί αυστηροποιηση των μέτρων μετακίνησης

62260986_2504733206244455_1566869610781736960_n.jpg

“Η κυβέρνηση εξετάζει την αυστηροποίηση των μέτρων σχετικά με τον αριθμό των μετακινήσεων και τον χρονικό περιορισμό”, είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Ο κίνδυνος που υπάρχει για να προσβληθεί κάποιος από τον ιό όταν ταξιδεύει είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι όταν κάθεται στο σπίτι του. Επομένως, η κυβέρνηση μέρα με τη μέρα βλέπει τι μέτρα πρέπει να λάβει και να προσαρμόζεται στην καινούργια πραγματικότητα. Εξετάζεται σοβαρά να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών, αλλά και για τις μετακινήσεις που έχουν να κάνουν στους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους”, δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Όσον αφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλη πτώση στο επιβατικό κοινό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να βρούμε μία λύση στα προβλήματα που υπάρχουν.

Υπάρχει μόνο ένα 10% με 15% στις μεταφορές σταθερής τροχιάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι οποίοι χρησιμοποιούν το λεωφορείο, το τρόλεϊ, το μετρό. Δεν υπάρχει διακοπή συγκοινωνίας, ούτε θα υπάρξει. Ειδικά τις ώρες αιχμής η συγκοινωνία πραγματοποιείται κανονικά… Λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να γίνονται όλες οι διαδικασίες απολύμανσης σύμφωνα με αυτά που μας έχει πει ο ΕΟΔΥ στο τέλος της βάρδιας. Αυτό γίνεται και στο μετρό και στα λεωφορεία και στο τρόλεϊ. Έχουν ληφθεί όλα τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, ειδικά οι οδηγοί… Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι τα έσοδα στις αστικές συγκοινωνίες καταρρέουν. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο”.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top