Οι αθωωτικές αποφάσεις του Π.Ψωμιάδη και οι «μύγες» του χθες

.png

Στα ψιλά γράμματα της ειδησεογραφίας πέρασε η είδηση της αθώωσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του πρώην Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης, του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε υπευθύνου της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ για τη Βόρεια Ελλάδα με εντολή Αντ.Σαμαρά το 2012.

Ο «Πανίκας» ή ο «Νομάρχης της καρδιάς μας» για να χρησιμοποιήσω μία χαρακτηρικότατη έκφραση, που πάρα πολλοί εκ των ΜΜΕ και Media της εποχής αρέσκονταν να χρησιμοποιούν, όταν τον προσκαλούσαν για να τους ανεβάσει την τηλεθέαση στα ύψη, αθωώθηκε για τέταρτη(4η) συνεχή φορά από την ελληνική δικαιοσύνη για τις κατηγορίες, που το βάραιναν. Κι όμως! ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναφέρθηκε στο γεγονός αυτό, ούτε ειπώθηκε μια «καλή κουβέντα» για ένα πρόσωπο, που πρωταγωνίστησε τα προηγούμενα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου. Έναν άνθρωπο, που όλες οι δημοσκοπήσεις εκείνης της εποχής τον ήθελαν «τρίτη δημοφιλέστερη προσωπικότητα» σε όλη την Ελλάδα πίσω από τον Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.(πηγή:vice.gr)

Άνθρωποι που τον ακολουθούσαν σε κάθε του κίνηση, οπαδοί που αποθέωναν τον δικό τους «Πανίκα», χειροκροτητές των λεγομένων του, ευνοούμενοι και επίδοξοι «αναρριχητές» της εξουσίας εξαφανίστηκαν μόλις η «κάλτσα» της εξουσίας άρχισε να ξηλώνεται.

Η πολιτική είναι «σκληρό παιχνίδι», έλεγε ο αείμνηστος παππούς μου Παντελής μέσα από τις θυμοσοφίες του. Πρέπει να κρατάς το μέτρο σε όλες σου τις δραστηριότητες αλλά πάνω από όλα να προτάσσεις το «ηθικό» σε κάθε σου ενέργεια. Τι κι αν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αθωώθηκε στις περισσότερες δίκες; Τι κι αν όλες σχεδόν οι κατηγορίες σε βάρος του αποδείχθηκαν αβάσιμες; Η ρετσινιά που κόλλησε στο πρόσωπό του κατέστρεψε την πολιτική του καριέρα.

Ωστόσο, θα ήθελα να αναφερθώ και σε αυτό: Γύρω από την εξουσία – την κάθε εξουσία – υπάρχουν οι «μύγες». Αυτοί δηλαδή, που γυρίζουν επίμονα και ενοχλητικά πολλές φορές γύρω από το πρόσωπο που έχει την εξουσία. Αυτές, λοιπόν, οι «μύγες» προσπαθούν να αρπάξουν κάτι από την εξουσία αυτή. Αγκαλιάζουν, χειροκροτούν, επευφημούν, ακολουθούν ένα ηγέτη με απώτερο σκοπό να ευνοηθούν και να βολευτούν κι αυτοί. Όταν, λοιπόν, ο ηγέτης αυτός κάνει τη «στραβοτιμονιά», τότε οι «μύγες» εξαφανίζονται.

Στον αγώνα της αθώωσής του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έμεινε μόνος του. Οι οπαδοί, το κόμμα, τα ΜΜΕ και τα Media δεν τον ήθελαν πια. Τον άφησαν στο περιθώριο παρόλο που έκανε αγώνα να αποδείξει ότι ήταν αθώος. Και η αλήθεια είναι ότι τις τέσσερις(4) τελευταίες φορές ο Ψωμιάδης εξήλθε της αίθουσας του Δικαστικού Μεγάρου με το πλατύ χαμόγελο της αθώωσης. Αυτό είναι αδιάψευστο γεγονός. Μένει να δούμε τώρα, αν τα «βάσανα» του Ψωμιάδη τελειώσουν οριστικά στις 19/05/2020 (σσ υπόθεση με 45άρια)

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top