Σύλλογος Γυναικών Σερρών : Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στα S/M

-681x1024-1.png

Ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στηρίζει τον αγώνα των σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ενώνει τη φωνή του με τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα που υψώνουν τη γροθιά τους και διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα:

Τη στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός από επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας βάζοντας πλάτες στην κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας προκειμένου να μην το «υπερφορτώσουν», απευθυνόμαστε σε σένα που αυτή την περίοδο, δίπλα στο άγχος που γεννά η επιδημία του κορονοϊού, «υπερφορτώνεσαι» στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας της υγείας σου (γάντια, μάσκες, απολυμαντικά).

Τη στιγμή που κυριαρχεί το «Μένουμε Σπίτι», για σένα και τους συναδέλφους σου ισχύει το «μένουμε στο κατάστημα», στην αποθήκη, στο ταμείο, απροστάτευτοι και εξαντλημένοι.

Απευθυνόμαστε σε σένα που εργοδοσία και κράτος σου ζητούν να παραιτηθείς από τα δικαιώματά σου στο ρεπό, στις άδειες «ειδικού σκοπού», στο διάλειμμα, στην προστασία της υγείας, ακόμα και αν ανήκεις σε ευπαθή ομάδα.

Τη στιγμή που εσύ αγωνιάς πώς θα τα καταφέρεις με τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, της οικογένειάς σου, η “οικογένεια” των μεγαλοεπιχειρηματιών των σούπερ μάρκετ θησαυρίζει από τη δική σου δουλειά. Έχουν περάσει σε ένα νέο επίπεδο άγριας εκμετάλλευσης με τα ακανόνιστα ωράρια, την εντατικοποίηση, που αγγίζει τα όρια της φυσικής σου εξάντλησης. «Μένουν στα ΚΕΡΔΗ τους», έχοντας πάρει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον τους.

Δεν θα αφήσουμε να μπουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα!

Δυναμώνουμε τη φωνή της αγωνιστικής διεκδίκησης για να μην γίνει η διαχείριση της πανδημίας αφορμή ώστε να παγιωθούν μια σειρά αντεργατικά μέτρα που αφορούν το ωράριο εργασίας, την Κυριακή αργία, τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις- λάστιχο.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου!

Διεκδικούμε:

• Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των super market που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

• Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

• Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

• Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

• Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.

• Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.

• Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

• Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές!

ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top