Η δραματική πρόβλεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα… σπρώχνει τις (πρόωρες) εκλογές για αργότερα

-λήψης-1-16.jpg

Κι άλλες φορές στο παρελθόν, η… επιστημοσύνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο απολαυστικά, σύντομα ανέκδοτα της συγκυρίας. Αυτό ευχόμαστε και τώρα, μετά τη δραματική πρόβλεψη ότι, στη σκιά της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, η ελληνική οικονομία θα πληρώσει τις μεγαλύτερες συνέπειες από κάθε άλλη στην ευρωζώνη.

Ύφεση 10% και ανεργία πάνω από 20%. Κοινώς… καληνύχτα και καλή τύχη. Τα… παιδάκια του Ταμείου (και το νέο “αφεντικό” Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα) από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά με την αντιληπτική ικανότητά τους αναφορικά με τις ευαισθησίες της κοινωνίας και τις ανάγκες των πολιτών. Γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνουν ότι, ακόμη και αν οι προβλέψεις τους δεν επαληθευτούν, μόλις… σκότωσαν την ελληνική οικονομία, καθώς οι αγορές θα μας κοιτάζουν περίεργα. Περιμένοντας τα χειρότερα, ακόμη κι αν αυτά δεν έρθουν ποτέ.

Στην πράξη τώρα. Τα εφιαλτικά σενάρια για το τρέχον έτος, και η απρόβλεπτη επιμήκυνσή τους στο 2021 και μετά, αναδιατάσσουν τα πολιτικά δεδομένα αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του 2020. Και τις σπρώχνουν για αργότερα, πιθανότατα το καλοκαίρι του 2021, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσδοκά να έχει ισορροπήσει την κατάσταση.

Μεταξύ μας, μάλλον… για τότε σκεφτόταν ο Πρωθυπουργός τις πρόωρες εκλογές που θα “έκαιγαν” την απλή αναλογική, και πριν την πανδημία του κορονοϊού.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top