Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών : Προσφορά μέσων προστασίας στους Βορειοηπειρώτες

-λήψης-2-22.jpg

Άμεση και ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση στα αιτήματα  για την υγειονομική προστασία των Βορειοηπειρωτών, τώρα που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της πανδημίας τους κορονοίού. 
 Σε συνεργασία με τον  Αντώνη Φούσσα Δικηγόρο – πρ. Υπουργό, τον Στέφανο Φούσσα Καθηγητή Ιατρικής,  τον Χαϊτίδη Ευγένιο εκπρόσωπο της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων στη Β. Ελλάδα, τον Μαϊντά Δημήτριο Καθηγητή Ιατρικής, εξασφαλίσαμε σε πρώτη φάση την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού και μέσων προστασίας από τον κορονοϊό για το κέντρο υγείας Δερβιτσάνης – Αργυροκάστρου. 
Η προσπάθεια αυτή κατέστη εφικτή με τις χορηγίες του Γιώργου Πατούλη Περιφερειάρχη Αττικής, του Μάρκου Βασίλη Επιχειρηματία, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, της Φαρμαστοκ Α.Ε.  και του Κωνσταντίνου Βιτουλαδίτη της  βιομηχανίας ΜΕΓΑ Α.Ε . 
Τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση, την κοινωνική τους ευαισθησία και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου. 
Χαιρετίζουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου  Λάμπρου Κακίση για τα υγιεινομικά  ζητήματα, με τον οποίο η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 έχει μια άριστη συνεργασία για την αποκατάσταση της εθνικής μας εκκρεμότητας για τους άταφους πεσόντες στη Β. Ήπειρο . 
Η κατάσταση με το υγειονομικό υλικό.
-Αντισηπτικά (200 φιάλες των 500ml)
-Μάσκες (3.500 τεμάχια)
-Γάντια  (2.500 τεμάχια)
-Αντισηπτικά μαντηλάκια  (500 συσκευασίες)
-Κλίβανος ξηρής Αποστειρώσεως
-Χειρουργικά Εργαλεία (βελονοκάτοχα – λαβίδες – νυστέρια – ράμματα)
-Ηλεκτρονικά Θερμόμετρα
-Παλμικό οξύμετρο
-Σετ Ωτοσκοπίου
-Μετρητές ζαχάρου 
-Ταινίες μετρητών ζαχάρου
-Αντιβιοτικά
-Αναλγητικά
-Αντιπυρετικά
-Αντιφλεγμονώδη
-Αντιυπερτασικά
-Διουρητικά
-Επιδεσμικό υλικό (διαφόρων ειδών)
-Γάζες (διαφόρων ειδών)» 

Το ευχαριστήριο προς τον ΦαρμακευτικόΣύλλογο Σερρών  «Αγαπητέ Πρόεδρε, 

Σας ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των Βορειοηπειρωτών για την υγειονομική προστασία τους.  Πέρα από την υγειονομική της αξία η συνδρομή σας αυτή αποτελεί  έκφραση κοινωνικής και εθνικής ευαισθησίας.  
Με την φροντίδα του συντοπίτη σας Ευγένιου Χαϊτίδη, Πρόεδρο του Παραρτήματός  της Ένωσής Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στη Βόρειο Ελλάδα το φαρμακευτικό  υλικό έχει σταλεί στο Κέντρο Υγείας Δερβιτσάνης – Αργυροκάστρου.
Σας χαιρετώ με τις καλύτερες αναμνήσεις από την συνεργασία μας, ως γιατρός και υπουργός υγείας με τον κλάδο σας. 
Με εκτίμηση
Γεώργιος Ι. Σούρλας»

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top