Τρέμει τις Εκλογές που θα σηματοδοτήσουν και το πολιτικό του τέλος ο Τσίπρας

mitsotakis-tsipras-vouli-11-696x463-1.jpg

Τρέμει το πολιτικό του τέλος και ξορκίζει με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία χρονική περίοδο που η Κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών, λόγω της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που επέδειξε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να ακροβατεί στο σχοινί του λαϊκισμού και του διχασμού βυθισμένη ακόμη πιο πολύ στις ιδεοληπτικές αυταπάτες της, ανίκανη να ορθώσει μία σοβαρή πολιτική πρόταση.

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών που είδαν τις τελευταίες εβδομάδες το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε το κόμμα του σε εκλογική συντριβή και θα έβαζε τέλος στα δικά του όνειρα για επανάκαμψη και επιστροφή την εξουσία.

Οι στρατηγικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και η ικανότητα του να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση δεν άφησαν στον κ. Τσίπρα περιθώρια για αντιπολιτευτικές εξάρσεις, αν και δεν έλειψαν απαράδεκτες παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του επικεφαλής που ήρθαν να υπενθυμίσουν στους ψηφοφόρους μια κάκιστη νοοτροπία από το παρελθόν και τον εγκλωβισμό στις συμπληγάδες των ανέξοδων υποσχέσεων.

Αυτό απέδειξε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν διαθέτει σχέδιο, καμία εναλλακτική πρόταση για την οικονομία, αλλά επιδίδεται στο προσφιλές της σπορ, της εκτόξευσης πυροτεχνημάτων για τη δημιουργία εντυπώσεων μπας και τσιμπήσει κανένας από εκείνους που κάθε μέρα εγκαταλείπουν το καράβι του κόμματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κανείς στην πραγματικότητα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει εκλογές, ούτε και ο τελευταίος φανατικός οπαδός του κ. Τσίπρα.

Αλλά προς το παρόν τουλάχιστον η Κουμουνδούρου μπορεί να συνεχίσει να ονειρεύεται, γιατί ο Πρωθυπουργός δεν είναι Τσίπρας και δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει μια πανδημία για πρόσκαιρο κομματικό όφελος.

Μέχρι βέβαια να στηθούν οι κάλπες στο τέλος της τετραετίας, οπότε η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκ νέου αναπόφευκτη.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top