Δήμος Νέας Ζίχνης : Παρεμβάσεις για την δομική αποκατάσταση του κτιρίου του κέντρου υγείας

mpozis-karamanlis-kentro-igeias-serres-e-vima-696x410-1.jpg

Σε «επιδιόρθωση» βαδίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Ζίχνης σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο ενώ οι στοχευμένες δράσεις του κ. Καραμανλή στην περιοχή θα συνεχιστούν με ακόμα εντονότερους ρυθμούς, προς όφελος του Δήμου Ν. Ζίχνης.

Συγκεκριμένα με στόχο την άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου μέσω της απαιτούμενης ενίσχυσης και τη δομική του αποκατάσταση ώστε με ασφάλεια να στεγάζει τους χρήστες του και την εξάλειψη της ενδεχόμενης ανάγκης για εκκένωση του και μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας, δεδομένου ότι δεν υφίσταται άλλο κατάλληλο διαθέσιμο κτίριο στην περιοχή δημοπρατείται σήμερα η Γεωτεχνική Μελέτη, Μελέτη Στατικής Επάρκειας και Μελέτη Στατικής Ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Νέας Ζίχνης με συνολική προεκτίμηση αμοιβής 147.768,31 € Και αυτό γιατί το κτίριο του Κέντρου Υγείας Νέας Ζίχνης έχει χτιστεί το 1985 και φυσικά εξυπηρετεί τους κατοίκους της Ν. Ζίχνης αλλά και των γύρω περιοχών.

Επειδή παρουσιάζει όμως εκτεταμένη καθίζηση καθώς και ρηγματώσεις, είναι δεδομένο πως χρήζει γεωτεχνικής έρευνας και βελτίωσης του υπεδάφους θεμελίωσης, και φυσικά έλεγχο στατικής επάρκειας και αποκατάστασης , όπως και στατικής ενίσχυσης.

Το ζητούμενο είναι αρχικά η γεωτεχνική έρευνα με αποτύπωση της στρωματογραφίας των εδαφών, από την οποία θα προκύψουν τα δεδομένα για τη μελέτη βελτίωσης του υπεδάφους θεμελίωσης.

Στη συνέχεια, η μελέτη παθολογίας, όπου θα προσδιορίζονται οι αιτίες που προκάλεσαν τις βλάβες στο κτίριο, δηλ. θα διερευνώνται και θα τεκμηριώνονται τα αίτια από τα οποία προέκυψαν οι καθιζήσεις και ρηγματώσεις και ακόμα, η μελέτη στατικής ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, όπου θα αναλύονται οι τρόποι επέμβασης για την αποκατάσταση του κτιρίου.

Στην συνέχεια προβλέπετε να έχουμε και μια συνάντηση εργασίας στην περιοχή της Αλιστράτης για θέματα δράσεων στην ανάπτυξη των βασικών υποδομών της περιοχής που σύντομα θα πραγματοποιηθούν

Σύμφωνα με τον κ.Χατζόπουλο, οι στοχευμένες δράσεις του βουλευτή Σερρών και Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή στην περιοχή θα συνεχιστούν με ακόμα εντονότερους ρυθμούς….

Μακάρι γιατί η επαρχία Φυλλίδος εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην …μοίρα της, ενώ κανένα αναπτυξιακό έργο δεν έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά …χρόνια!

 https://www.e-vima.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top