ΚΝΕ Σερρών : Δράσεις για την 9η Μαίου

-λήψης-3-6.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της Τ.Ο. Σερρών της ΚΝΕ, για την επέτειο της 9ης Μάη του 1945, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Από νωρίς το πρωί, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, προχώρησαν στην δημιουργία της ζωγραφιάς, του Σοβιετικού φαντάρου, που κάρφωσε την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ και έγραψαν το σύνθημα “Το φασισμό τσάκισε ο κόκκινος στρατός, ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός”.

Παράλληλα, η ΟΒ Γυμνασίων Σερρών, “Ινχηλατησε τα βήματα του Κόκκινου Στρατού, στην απελευθέρωση των κρατούμενων του Άουσβιτς”, στα πλαίσια της δραστηριότητας τύπου Escape Room, ανοιχτού χώρου.

Με τη δράση αυτή, η Τ.Ο. Σερρών, στέλνει το μήνυμα της ΚΝΕ:

Οι λαοί μπορούν να νικήσουν κάθε δυνατό αντίπαλο, όταν είναι αποφασισμένοι, ενωμένοι και οργανωμένοι, για τα δικά τους συμφέροντα.

Εμπνεόμαστε από την ηρωική προσφορά των φαντάρων του κόκκινου στρατού, της Σοβιετικής Ένωσης και των κομμουνιστών, που πάντα ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την κοινωνική απελευθέρωση.

Θετική ήταν η ανταπόκριση του περαστικού κόσμου, που χαιρέτισαν την δραστηριότητα με σηκωμένες γροθιές, ενώ στο κενό επεσε η προσπάθεια, να σταματήσει η δραστηριότητα με καταγγελία.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top