Σερρών: ”Η Εκκλησία αισθάνθηκε ότι ήταν στο στόχαστρο της αυστηρότητας της κυβέρνησης”

serron1.jpg

“Η Εκκλησία αισθάνθηκε ότι ήταν στο στόχαστρο της αυστηρότητας της κυβέρνησης” δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

“Η Εκκλησία σεβομένη τους νόμους του Κράτους ακολούθησε τα μέτρα, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές αισθάνθηκε ότι αυτά τα μέτρα εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα σχεδόν μόνο στην Εκκλησία” – πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Θεολόγος τόνισε: “Αναρωτιόμαστε γιατί από χείλη επίσημα να λέγονται αυτά τα πράγματα για την Θεία Κοινωνία. Όπως εμείς σεβόμαστε την επιστήμη και τα πορίσματά της, ο χώρος της πίστεως είναι ένας άλλος χώρος, στον οποίο θα πρέπει με πολύ σεβασμό να εισερχόμεθα.”

“Και όπως εμείς δεν καταργούμε την επιστήμη, ούτε την απαξιώνουμε δεν θα πρέπει και κανείς άλλος την πίστη των ανθρώπων, γιατί η πίστη έχει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και έναν συγκεκριμένο στόχο και ο στόχος είναι η Θεία Κοινωνία, δεν πρέπει λοιπόν αυτή την πίστη να την ακυρώνουν ή να την υποβιβάζουν ή να την απομειώνουν ή να δημιουργούν στις ψυχές των ανθρώπων τέτοιου είδους φόβους. Εξάλλου η Εκκλησία κανέναν δεν αναγκάζει να προσέλθει να κοινωνήσει, είναι αποκλειστική ευθύνη του καθενός πιστού ανθρώπου” συμπλήρωσε ο κ. Σεβασμιώτατος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σερρών:

 Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top