Νοσοκομείο Σερρών : Ιατρικό ανακοινωθέν για τους τραυματίες φυλακισμένους

-λήψης-6-4.jpg

Το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου 2020 μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ από το Κατάστημα Φυλακών Νιγρίτας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έξι (6) κρατούμενοι (πέντε (5) αλλοδαποί και ένας (1) ελληνικής καταγωγής) μετά από συμπλοκή.

Έγινε σε όλους ακτινολογικός-εργαστηριακός έλεγχος, περιποίηση τραυμάτων και πέντε (5) εξ αυτών εισήχθησαν στο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.

Ο ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 61 ετών, μετά τις πρώτες βοήθειες και οδηγίες που του δόθηκαν από το ιατρικό προσωπικό, επέστρεψε στο κατάστημα Φυλακών Νιγρίτας.

Οι τέσσερις από τους αλλοδαπούς, ηλικίας 28, 32, 33 και 49 ετών εισήχθησαν στην Χειρουργική Κλινική με θλαστικά κυρίως τραύματα και εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος.

Ειδικότερα, ο 29χρονος φέρει εκτός των άλλων βαθύ θλαστικό τραύμα παρασπονδυλικά Δε και διάτρηση πνεύμονα Δε, η οποία αντιμετωπίστηκε με την τοποθέτηση σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης (Billaw).

Ο 28χρονος και ο 33χρονος φέρουν εκτός των παραπάνω και κάταγμα ρινικών οστών.

Ο πέμπτος (49 ετών) φέρει βαθύ θλαστικό τραύμα ραχιαίας επιφάνειας Αρ πηχεοκαρπικής άρθρωσης και πλήρη διατομή τένοντα. Παρακολουθείται από τους Ορθοπεδικούς και νοσηλεύεται στον θάλαμο κρατουμένων του Νοσοκομείου. 

Η κατάστασή της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο για περεταίρω παρακολούθηση.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top