Σέρρες : Θεμελιώθηκε το διυλιστήριο νερού

.png

Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Διυλιστηρίου Νερού των Σερρών στον χώρο κατασκευής στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη

Τον θεμέλιο λίθο έθεσαν ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Παρόντες οι πρώην  δήμαρχοι Πέτρος Αγγελίδης και Γιάννης Βλάχος , οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι 

Το σημαντικό αυτό έργο,  θα εξυπηρετήσει το 60% των αναγκών υδροδότησης της πόλης των Σερρών .Χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου με ευρωπαϊκούς πόρους 5.885.000 ευρώ και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη υδροδότησή  τα επόμενα πολλά χρόνια, θα συμβάλλει στην έξυπνη διαχείριση των υδατικών πόρων, ενώ θα διασφαλίσει πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στον Δήμο και στους πολίτες. Σε συνδυασμό με τον νέο κεντρικό αγωγό ύδρευσης μήκους τριών χιλιομέτρων κόστους  1,4 εκ. ευρώ  διασφαλίζονται  σύγχρονες υποδομές ύδρευσης, που θα εξυπηρετήσουν για τις επόμενες τουλάχιστον έξι δεκαετίες την πόλη των Σερρών.

Το διυλιστήριο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα δοθεί σε χρήση ως το Σεπτέμβριο του 2021.

Συνολικά το έργο περιλαμβάνει την υποδομή υδροληψίας, αντλιοστάσιο, μονάδες επεξεργασίας νερού, μονάδα επεξεργασίας νερών έκπλυσης, κέντρο ελέγχου της εγκατάστασης και λοιπές κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το διυλιστήριο θα επεξεργάζεται 12.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα ή 600 κ.μ. πόσιμου νερού την ώρα. Η υδροληψία θα γίνεται από την κοίτη του ρέματος μετά το μικρό φράγμα της λίμνης του Αγίου Ιωάννη. Από τη μονάδα φιλτρανσης θα διοχετεύεται νερό υψηλών προδιαγραφών δυο βαθμίδων. Επίσης, προβλέφθηκε να εγκατασταθούν σε καίρια σημεία του έργου τοπικοί σταθμοί ελέγχου.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top