Σέρρες : Μονά- ζυγά δικά τους

TZEKOS-STERGIOS-LAIKI-300x143-1.jpg

Αυθαιρεσία από «πονηρούς» παραγωγούς


καταγγέλλει ο Στ. Τζέκος

  • Οκτώ παραγωγοί (μανάβηδες) με ζυγά νούμερα έστησαν πάγκους στη λαϊκή την περασμένη Τρίτη ενώ δεν το δικαιούνταν-
  • Ο πρόεδρος των Μικροπωλητών αναμένει   πρωτοβουλίες από το Δήμο για την επιβολή προστίμων σε όσους σφυρίζουν
    «κλέφτικα»

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Αυθαιρεσία στη λαϊκή αγορά των Σερρών από μικρή μερίδα μικροπωλητών (παραγωγών) καταγγέλλει ο πρόεδρος των Μικροπωλητών Λαϊκών αγορών Ν. Σερρών Στέργιος Τζέκος.

Στη λαϊκή αγορά  της περασμένης Τρίτης 19 Μαΐου, συμμετείχαν παράνομα οκτώ παραγωγοί (μανάβηδες) που ενώ έχουν ζυγό αριθμό αδείας παραβίασαν τον νόμο της ποσόστωσης(50%).

Όπως ήταν γνωστό  την περασμένη Τρίτη στη λαϊκή αγορά έπρεπε να συμμετέχουν οι μικροπωλητές που διαθέτουν  μονό αριθμό αδείας.

.«Κάποιοι τα θέλουν μονά- ζυγά δικά τους.  Νομίζουν ότι είναι πονηροί και οι άλλοι κορόιδα», δήλωσε αγανακτισμένος στο «Σ.Θ.» ο Στέργιος Τζέκος και συμπλήρωσε:

«Επειδή στους παρανομούντες παραγωγούς  δεν βεβαιώθηκε πρόστιμο ( λόγω αναρμοδιότητας) ούτε από τη Δημοτική αστυνομία αλλά ούτε και από την ΕΛ.ΑΣ, ζητούμε από τον Δήμο Σερρών  να τους επιβληθεί πρόστιμο προς παραδειγματισμό και αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στις λαϊκές αγορές που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς και όσο θα ισχύει ο νόμος περί συμμετοχής  του 50%».

Η συνέντευξη του προέδρου των Μικροπωλητών Στέργιου Τζέκου είναι η ακόλουθη:

Πως κύλησε η λαϊκή αγορά στην πόλη των Σερρών την περασμένη Τρίτη 19 Μαΐου;

Η λαϊκή αγορά κύλησε ομαλά. Όλοι υπακούσαμε στην υπουργική απόφαση, όσον αφορά την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων των μικροπωλητών.

Δεν δημιουργήθηκε συνωστισμός. Από τους 200 μικροπωλητές, συμμετείχε το 50%. Ο νόμος στο κομμάτι της ποσόστωσης τηρήθηκε μόνο από τους επαγγελματίες των βιομηχανικών προϊόντων. Κάποιοι  παραγωγοί ( μανάβηδες)  δεν πειθάρχησαν,   έγραψαν στα παλαιά τους τα παπούτσια  το νόμο και πρέπει να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Κάποιοι παραγωγοί θεωρούν τους συναδέλφους τους κορόιδα. Καλέσαμε τη Δημοτική αστυνομία που προέβη σε σχετικό έλεγχο. Διαπιστώθηκε ότι κακώς βρίσκονται στο χώρο της λαϊκής παραγωγοί  με τους πάγκους τους, γιατί  δεν ήταν η σειρά τους.

Το άσχημο είναι ότι λόγω αναρμοδιότητας δεν βεβαιώθηκε παράβαση ούτε από τη Δημοτική Αστυνομία αλλά ούτε από την ΕΛΑΣ στο χώρο της λαϊκής.

Στη συνέχεια ενημέρωσα για το θέμα  τον αντιδήμαρχο Σερρών  Σπύρο Μισιρλή. Του ανέφερα ότι κάποιοι παραγωγοί που έχουν ζυγό αριθμό αδείας, βγήκαν στη λαϊκή ενώ δεν έπρεπε γιατί αυτή την Τρίτη συμμετέχουν  όσοι έχουν μονό αριθμό αδείας.

Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μισιρλής μας διαβεβαίωσε ότι οι παρανομούντες παραγωγοί- μικροπωλητές θα κληθούν άμεσα στο δημαρχείο, ώστε να τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο.

Στις άλλες λαϊκές ποια είναι η εικόνα; Μας είχατε καταγγείλει ότι στις λαϊκές Σιδηροκάστρου και Ροδόπολης οι παραγωγοί δεν τήρησαν τον νόμο και τις αποστάσεις ασφάλειας;

Αυτή ήταν η εικόνα, όπως σας την είχα περιγράψει. Το νόμο περί αποστάσεων τον τηρούν μόνο οι επαγγελματίες των Βιομηχανικών προϊόντων. Επειδή το καταγγείλαμε ο αντιδήμαρχος εξέδωσε ονομαστική κατάσταση ποιοι πρέπει να συμμετάσχουν στη λαϊκή.

Στη λαϊκή της Ηράκλειας;

Στη λαϊκή αγορά της Ηράκλειας δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όλα κύλησαν ομαλά.

Και αποστάσεις υπήρχαν και στη λαϊκή συμμετείχαν μόνο τα μονά νούμερα. Δεν είχαμε αυθαιρεσίες.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top