Σέρρες : Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

imeramnimisgenoktoniaspontiakouellinismou4.jpg

Φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού απέτισε σήμερα η Σερραϊκή κοινωνία δια των εκπροσώπων της. Μια ημέρα μνήμης αλλά και υπενθύμισης του ιερού καθήκοντος που έχουμε ως χώρα να αξιώνουμε μετ’ επιτάσεως από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου τελέσθηκε μνημόσυνο στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο κ. Απόστολος Μπάτης, φιλόλογος του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Σερρών, εκφώνησε ομιλία, στην οποία ανέφερε (μεταξύ άλλων) ότι η καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας είναι η υψηλότερη ηθικά και πολιτιστικά στιγμή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις μέρες μας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου, Επισκόπου Σμύρνης.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια κατέθεσαν: ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Σερρών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Χρήστος Σγουρομάλλης, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Δημήτρης Μικρός, και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών ο Αντιπύραρχος, Νικόλαος Παπαδόπουλος κ.α.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, επίσης, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, η πρώην υπουργός κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και απ’ τη Δημοτική Αρχή Σερρών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Κώστας Δινάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου, και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη.

https://www.eproodos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top