Δήμος Βισαλτίας :Τρεις μέρες ποδήλατο

.png

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουνίου,

ο Δήμος Βισαλτίας λαμβάνοντας υπόψη  τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο οργανώνει ψηφιακή καμπάνια με τον τίτλο «Τρεις μέρες ποδήλατο!» για την ενημέρωση και την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου.

Η συγκεκριμένη δράση θα προβληθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου dimosvisaltias.gr αλλά και στα social media. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, από τις 29 έως και τις 31 Μαΐου 2020, καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν σε διαδικτυακό διαγωνισμό και να μοιραστούν στα social media φωτογραφίες ή βίντεο από τις αγαπημένες τους διαδρομές, τα οφέλη στην σωματική τους υγεία (θερμίδες που έχουν κάψει, χιλιόμετρα που έχουν διανύσει κ.τ.λ.) αλλά και τα οφέλη προς το περιβάλλον υπολογίζοντας το οικολογικό αποτύπωμα που θα είχαν αντίστοιχες διαδρομές με το αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας το hashtag #3μέρες_ποδήλατο.  Την Τετάρτη 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων όπου θα κληρωθούν δώρα στους νικητές.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το 2018, όρισε την 3η Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Στην διακήρυξή της, τα Ηνωμένη Έθνη αναγνωρίζουν το ποδήλατο ως ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον βιώσιμο μέσο μεταφοράς. Το ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και ως μέσο μετακίνησης για πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για την ατομική μας υγεία αλλά και το περιβάλλον.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top