Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών :¨¨ Εκτελεστές ¨¨ ….ιδεών και οραμάτων

-λήψης-2-22.jpg

Στο τέλος του 2016 παραβρέθηκα στην συνάντηση των τότε μελών του Δ.Σ του αυτ/μίου με το υπουργείο Μακ/Θράκης και εγώ καλεσμένος από την ίδια την  υπουργό κ. Μαρία Κόλλια. Προέκυψε ανάγκη, μεγάλη, να κάνω την “μετάφραση” των όσων επρόκειτο να συζητηθούν,  καθώς κανένας υπουργός δεν έχει γνώσεις επί παντός του επιστητού. Με ανέχθηκαν, οι του Δ.Σ του Αυτ/μιου  καταπίνοντας “καλαπόδια.”  ANY WAY… Την επομένη η Υπουργός μου ζήτησε να σταθώ δίπλα της  συμβουλευτικά ώστε  να πράξουμε  το καλύτερο δυνατόν για το Αυτ/μιο, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις μου και στην ιδιοσυγκρασία μου. Έκανα σε συνεργασία με το Υπουργείο τόσα πολλά (στα 2 χρόνια), που αγγίζoυν χωρίς υπερβολή σελίδες μικρού βιβλίου.  Μέρος αυτών σε επόμενα κείμενά μου.                                                        

Δεύτερο ή τρίτο, δεν ενθυμούμαι ακριβώς, project, που ανέσυρα από τα συρτάρια όπου φυλάγω  ιδέες μου, ήταν η δημιουργία  Τεχνολογικού Πάρκου στις Σέρρες. Σκέφτηκα ότι είναι ευκαιρία να αποκτήσει η πόλης μου τέτοιο έργο και το Αυτ/μιο να ενισχυθεί με κάτι που το μέγεθός του ποτέ δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει. Το πρότεινα στο υπουργείο και έτυχα της συγκατάθεσής του. Ζήτησα αίθουσα συνάντησης των μελών μας και λειτουργίας γραφείου από το Αυτ/μιο  και μου δόθηκε ομόφωνα (έτσι τουλάχιστον μου είπαν ). Και το όνομα  αυτού Επιστήμης Έρευνας και Τέχνης Πάρκο (ΕΠ.Ε.ΤΕ.ΠΑ) με εμένα  ως εμπνευστή και διαχειριστή. Σημειώστε ότι δεν τους ζήτησα ποτέ  ούτε μια. Από δικές μου γνωριμίες και με δικά μου έξοδα ( με τιμολόγια 3.500 ευρώ) εξόπλισα την αίθουσα ώστε να αποτελέσει την βάση για μια ιδέα που το “ταβάνι” των δραστηριοτήτων ούτε εγώ μπορούσα να φανταστώ. Έκανα εγκαίνια παρουσία της Υπουργού ,Σχολείων, Σχολών και ΑΕΙ όλης της Β.Ελλάδος με περισσότερο φωτογραφημένους τους κυρίους του Δ.Σ του Αυτ/μίου. Έμειναν όμως στις φωτογραφίες και τις γαλιφιές προς την υπουργό και ουδέποτε κατανόησαν τι ξεκίνησα και τι πρόλαβα να δημιουργήσω στη μικρόζωη διάρκεια του ΕΠ.Ε.ΤΕ.ΠΑ πριν το “εκτελέσουν”. . Τι ακριβώς  είναι ένα τεχνολογικό πάρκο και ποιός ο προορισμός του με λεπτομέρειες, στο επόμενό μου υπέρ-οπτικώς.                                                                

ΕΠ.Ε.ΤΕ.ΠΑ !!!!! Μια φιλόδοξη ιδέα που θα προσέφερε τα μάλα και δεν θα απαιτούσε ούτε ένα ευρώ από τον ΣΕΡΡΑΙΟ Δημότη όπως ανερυθρίαστα πασχίζουν ομόφωνα περί του  αντιθέτου οι ταγοί της πόλης.  Στα έξοδά (μου) εξοπλισμού προσθέστε ατελείωτες μετακινήσεις προς πολλά ιδρύματα, υπουργεία,  Δημ. Σχέσεις, τηλέφωνα και κάποια μικρά γεύματα προς τους για πρώτη φορά επισκέπτες μας. Έζησε το ΕΠ.Ε.ΤΕ.ΠΑ, με πλούσια δράση,  για περίπου 2 χρόνια ώσπου ενεφανίσθησαν οι ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ οραμάτων / ιδεών όπως σας έχω ξαναπεί. Άλλαξαν παρανόμως και αντιδεοντολογικώς τις κλειδαριές μας ( δουλειές νύχτας) και το πρωί μείναμε απ’οξου πεταμένοι χάριν των “θελγήτρων” μιας περίπου ΜΚΟ.  Όπως μας πληροφόρησαν, οι καταληψίες, τους  παραχώρησαν την αίθουσά μας με μνημόνιο. Σας θυμίζει κάτι;                                                                       

   Χωρίς ποτέ εγώ και όλα τα μέλη μας να λάβουμε την ελαχίστη έστω γνώση. Παρά τις όποιες οχλήσεις μου ,εγγράφως, ποτέ δεν δόθηκε απάντηση αρμόζουσα στο ύφος του Δημοσίου.  Όταν ρώτησα μέλη του Δ.Συμβουλίου αν υπάρχει πρακτικό και ποιοί συναποφάσισαν τον αποκλεισμό μας και την έξοδό μας, πληροφορήθηκα ότι αυτά τα αποφασίζουν οι κύριοι Παπαβασιλείου / Ζίχναλης, ερήμην των. Ζήτησα επιτέλους τον εξοπλισμό της αιθούσης που παράνομα μου παρακράτησαν και αφού με ταλαιπώρησαν  για περισσότερο από έναν χρόνο (με ανόητα επιχειρήματα) αποφάσισαν να μου τα παραδώσουν εφ όσον κατέθεσα εναντίον τους (Παπαβασιλείου / Ζίχναλη) καταγγελία στον εισαγγελέα και την αστυνομία.( όπου Ζίχναλης Μάριος, ο τότε Διευ.Σύμβουλος )

Μήπως πήρατε  μικρή “τζούρα” περί του πώς λειτουργούσε και συνεχίζει το Αυτ/μιο συνδημότες μου; Στη συνέχεια τον εξοπλισμό τον χάρισα στο Δημοτικό του Ποντισμένου και σε δύο των Σερρών. Ζητώ επανειλημμένως ακρόαση Δ. Συμβουλίου όπου θα τους καταγγείλω για καταστροφή ενός μεγάλου έργου και της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς των δύο . Κυρίως όμως του Παπαβασιλείου (ως ορισμένου του κ.Αγγελίδη) καθώς υπογράφει ως πρόεδρος και καθότι εκλεγμένος φέρει ακέραια την ευθύνη.

Και ο κατάλογος των εκτελέσεων και καταστροφών τους μακρύς. Αν η πλήρης άγνοια του (Παπαβασιλείου) τον ανάγκαζε να υποκύπτει σε παράλογες, άσχετες και δραχμοβίωτες συμβουλές, ορισμένων,  δικό του πρόβλημα και ας το επωμιστεί η το επιμεριστεί. Όχι όμως να το μετακυλήσει σε μας τους Δημότες. ΕΛΕΟΣ..    

Ραντεβού λοιπόν  στα “Δημαρχάδικα” (Δημ. συμβούλιο ) όπου οι καταγγελίες μου και αποκαλύψεις ίσως βοηθήσουν τους/τις 41 να κουνήσουν τα κεφάλια τους. Πιστεύω ότι τάχιστα ο Δήμος θα μου επιτρέψει να ασκήσω  το δημοκρατικό μου δικαίωμα της ακρόασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. 

Τάσος   Χανλίογλου – Είς εκ των  8 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top