Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: Έκαναν ένσταση για το σήμα των μακεδονικών προϊόντων που έχει προτείνει ο ΣΕΒΕ!

-λήψης-9.jpg

Το θράσος των Σκοπιανών, τελειωμό δεν έχει, όπως φαίνεται, αφού για μια ακόμη φορά, προκαλούν στον τομέα του εμπορίου και σε σχέση με τα μακεδονικά προϊόντα, λίγες ημέρες πριν προχωρήσει η διαδικασία οριστικοποίησης για την ευρωπαϊκή κατοχύρωση στο «Macedonia the GReat», του σήματος που πρότεινε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)!

Προσπαθώντας να προλάβει τις… παρενέργειες της συμφωνίας των Πρεσπών, ο ΣΕΒΕ θέλησε να διασφαλίσει την ταυτότητα των προϊόντων της μιας και μοναδικής Μακεδονίας και παρουσίασε ένα συλλογικό εμπορικό σήμα, στις 14 Νοεμβρίου του 2019 στο Τhessaloniki Summit, παρουσία του πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ο ΣΕΒΕ κατέθεσε το σήμα για κατοχύρωση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε.

Ανακοπή κατά του σήματος

Στις 19 Μαΐου, μια σκοπιανή εταιρεία με μπύρες άσκησε ανακοπή κατά του συλλογικού σήματος του ΣΕΒΕ, υποστηρίζοντας ότι θα προκληθεί σύγχυση στους καταναλωτές, λόγω του ονόματός της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία φέρει την επωνυμία «MAKEDONSKO» και «MACEDONIAN PREMIUM BEER». Η εταιρεία κατέθεσε την ένσταση της μέσω δικηγορικού γραφείου στη Βουλγαρία, ώστε να διαθέτει εκπρόσωπο από χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Κουτσοχήνας, πάντως, δεν δείχνει να προβληματίζεται για τη νέα σκοπιανή πρόκληση: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…»

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top