Δήμος Βισαλτίας : Αλέξανδρος Τζιάγκαλος – Αργυρό το μίλημα και χρυσό το σώπα

-λήψης-3-3.jpg

Απάντηση του Αλέξανδρου Τζιάγκαλου στο Δήμαρχο Βισαλτίας

Αργυρό το μίλημα και χρυσό το σώπα

Ο «δράκος» του παραμυθιού της Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Με αφορμή την απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α.Β. να ζητήσει δάνειο 920.000,00 ευρώ για να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες ανάγκες της, άσκησα, ως όφειλα, κριτική στα μέχρι τώρα δρώμενα της Δ.Ε.Υ.Α.Β. Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας συνολικά στην αντιπολίτευση έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα άρθρο με τίτλο «Καλό το παραμύθι τους, αλλά δεν έχει δράκο» κατηγορώντας μας ότι αντιπολιτευόμαστε με αναλήθειες.

Ας εξετάσουμε όμως μία προς μία τις «αναλήθειες» που ανέδειξε η δική μας παράταξη «Δήμος Βισαλτίας-πρΟΤΑγωνιστής».

«ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 1η: Τα ανείσπρακτα από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα προς τη  Δ.Ε.Υ.Α.Β. ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ και έχουν αυξητική τάση. Συμφωνώ ότι το πρόβλημα αυτό το κληρονομήσατε, αλλά για ποιο λόγο εσείς ένα χρόνο μετά τις περυσινές εκλογές δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια και διστάζετε να θέσετε τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων για ένα τόσο σοβαρό θέμα; 

«ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 2η: Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού επιλέξατε να είστε Πρόεδρος της εν λόγω Επιχείρησης, όμως φροντίσατε για πρώτη φορά να είναι έμμισθη η θέση του Αντιπροέδρου και μάλιστα πλήρους απασχόλησης με μισθό  1.600 ευρώ μηνιαίως, υπερδιπλάσιο σε σχέση με την αντιμισθία του πρώην προέδρου.

«ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 3η: Εμπνευστήκατε και δημιουργήσατε Γραφείο Τύπου στη ΔΕΥΑΒ με μηνιαίο κόστος 800 ευρώ. 

«ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 4η: Για πρώτη φορά τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Β. λαμβάνουν αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση. Όλα νόμιμα, ηθικά όμως;

«ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 5η: Προβαίνετε σε απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικά γραφεία, που τουλάχιστον μας βρίσκουν αντίθετους.

«ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 6η: Ο εισπρακτικός μηχανισμός της επιχείρησης δεν λειτουργεί και οι λογαριασμοί στέλνονται καθυστερημένοι.

             «ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 7η: Εν μέσω κορονοιού ψηφίστηκε η νέα Τιμολογιακή Πολιτική της ΔΕΥΑΒ, που προβλέπει και αυξήσεις. Μια Τιμολογιακή Πολιτική για την οποία ουδείς από την αντιπολίτευση ερωτήθηκε, ουδείς κατέθεσε αντιπρόταση, ούτε βέβαια λήφθηκε υπόψη ότι ολόκληρα χωριά δεν έχουν πόσιμο νερό.

              «ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 8η: Κανένα σχέδιο εξυγίανσης της Επιχείρησης, κανένα πλάνο για το πώς θα γίνει βιώσιμη. Επιλέγετε τον εύκολο δρόμο. Δάνειο τώρα να ξεπεράσουμε το σκόπελο και στο μέλλον θα δούμε.

              «ΑΝΑΛΗΘΕΙΑ» 9η: Καθόλου λόγος για αναπτυξιακά έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να πιουν νερό και να μη νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

            Όλα τα παραπάνω κ. Δήμαρχε δεν προσιδιάζουν σε αυτό που αποκαλούμε χρηστή διαχείριση. Η χρηστή διαχείριση θα περιελάμβανε μείωση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης. Στον ιδιωτικό τομέα αν είχαμε μια τέτοια επιχείρηση ο εργοδότης άμεσα θα μείωνε τις δαπάνες του και θα φρόντιζε να εισπράξει τα ανείσπρακτα. Η αύξηση της τιμής του νερού και η παροχή δανείου είναι ο εύκολος δρόμος. Ο δύσκολος είναι η μείωση των δαπανών και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

             Κ. Δήμαρχε, όλοι πονάμε και νοιαζόμαστε για το μέλλον της Δ.Ε.Υ.Α.Β. Κανένας δεν θέλει το κακό της. Ούτε βέβαια σας κατηγορούμε για όλα τα δεινά της. Προφανώς και δε στηρίχθηκε τα προηγούμενα έτη όπως έπρεπε, προφανώς και ουδέποτε λειτούργησε με αυστηρά τεχνοκρατικά κριτήρια και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να την ακολουθούν παθογένειες από τη γέννησή της. Το θέμα όμως δεν είναι τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν αλλά πώς επιλέγετε να πορευτείτε εσείς.

              Αυτό είναι το «παραμύθι» μας κ. Δήμαρχε και δυστυχώς για εσάς στηρίζεται μόνο σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ελπίζω να σας βοήθησα να δείτε το «δράκο»…

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top