Ποιος Σερραίος διεκδικεί δικαστικά την εκλογή του στην ευρωβουλή

-λήψης-2-4.jpg

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε μέσα στην εβδομάδα η προσφυγη που κατέθεσε ο Σερραίος Σάββας Γεωργιάδης .Ο οποίος είναι  πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης. Ο οποίος  ζητά την ακύρωση της εκλογής του Φράγκου Εμμανουήλ ως ευρωβουλευτή και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, το όνομά του στις πρόσφατες ευρωεκλογές εγράφη παραπλανητικά ως «Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης)» κάτι που προκάλεσε την οργισμένη δημόσια καταγγελία από τον πραγματικό Φραγκούλη Φράγκο, στρατηγό ε.α.

«Μετά την παραίτηση του Κυριάκου Βελόπουλου ο Φράγκος Εμμανουήλ αναδείχθηκε ευρωβουλευτής κατόπιν της χρήσης του παραπάνω τρικ της «εξαπάτησης εκλογέων» , κάτι που τιμωρείται από το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα. Με αυτή ακριβώς τη νομική βάση ο κ. Σάββας Γεωργιάδης υπέβαλε παράλληλα και μήνυση κατά των κ.κ. Βελόπουλου και Φράγκου και ζητεί την εφαρμογή του παραπάνω άρθρου του ΠΚ, το οποίο προβλέπει τιμωρία με φυλάκιση έως δύο χρόνια καθώς και χρηματική ποινή»

 Ο συνταγματολόγος καθηγητής του ΑΠΘ και τέως ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος ανέλαβε την ένσταση που έχει υποβάλει ο κ Σάββας Γεωργιάδης

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top