Μια πάπια , μα τι πάπια, αρχιτεμπέλα !

ImageGen.ashx_-5.jpg

Αν συγκρίνει κανείς τα σημερινά χρόνια μ’ εκείνα του μεσοπολέμου, το λέει άφοβα και σίγουρα, ότι η εποχή που γεννήθηκε ο Ντόναλντ Ντακ ήταν της μεγάλης αθωότητας. Εκατομμύρια παιδιά αγάπησαν τους ήρωες των κινούμενων σχεδίων του Ουώλτ Ντίσνεϋ και μ΄ αυτούς μεγάλωσαν γενιές πιτσιρικάδων και μετά τον πόλεμο. Τι σχέση να έχουν οι πιτσιρικάδες πριν 80 και 70 χρόνια με τα παιδιά του σήμερα που χάνονται στο χάος του διαδιχτύου, μάλιστα και από ηλικία πριν ακόμα πάνε στο δημοτικό σχολείο.

Το ποντικάκι Μίκυ Μάους δημιουργήθηκε το 1928 και μετά από έξι χρόνια, το 1934, σα σήμερα 9 Ιουνίου, παρουσιάστηκε η κακορίζικη, όμως τόσο αγαπητή πάπια, με το όνομα Ντόναλντ Ντακ. Νευράκιας ο Donald Duck, πονηρός και ζοχάδας, κυρίως τεμπέλης, αλλά να μην τον άφηναν να είναι αραχτός, όπως γουστάρει όλη μέρα, αν είναι δυνατόν.

Το 1960 γνωστοποιήθηκε ο άγνωστος πετυχημένος σκιτσογράφος, στο όνομα Καρλ Μπαρκς, αυτός που έδωσε ζωή στον Ντόναλντ Ντακ και τη Λιμνούπολη του, αλλά και τις άλλες φιγούρες στον κόσμο του. Βεβαίως και τα τρία ανήψια του (φώτο), που τον παιδεύουν. Τον Χιούι, τον Λιούι και τον Ντιούι, παιδιά της αδελφής τους Ντέλας, που έχει αναλάβει την κηδεμονία τους.

Ο ηθοποιός Κλαρενς Νας από το 1934 μέχρι και το 1985 ήταν η φωνή του Ντόναλντ Ντακ στις ταινίες. Είχε μεγαλώσει σε αγροικία και είχε μάθει από μικρός να μιμείται φωνές ζώων. Πως αλλοιώς να επιβληθεί, να αγαπηθεί ένας χάρτινος ήρωας και να κερδίσει τη φαντασία των παιδιών; Δεν φτάνει μόνο ο σκιτσογράφος, χρειάζεται να αρέσουν και οι ιστορίες του λατρεμένου Ντόναλντ Ντακ, αλλά και η κατάλληλη ”φωνή” στα κινούμενα σχέδια του σινεμά.

Μετά από 50 χρόνια η φωνή του Κλάρενς Νας αντικαταστάθηκε από τον ηθοποιό φωνής Τόνυ Ασέλμο, αφού αυτός για πέντε χρόνια έκανε προπόνηση να γίνει πειστικός Ντόναλντ Ντακ.

http://www.apodytiriakias.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top