Δήμος Νέας Ζίχνης : Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Ισόπεδης Σιδηροδρομικής Διάβασης στο σπήλαιο Αλιστράτης

104008571_1643956582419281_4445661928013069312_n.jpg

Με ένα νέο έργο στην περιοχή ξανανοίγει αύριο , λόγω κοροναιού , ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα σπήλαια. Αυτό της Αλιστράτης του Δήμου Νέας Ζίχνης της ΠΕ Σερρών.

Η Αυτόματη Σιδηροδρομική Ισόπεδη Διάβαση (ΑΣΙΔ) θα προσφέρει την απαιτούμενη και ασφαλή οδική πρόσβαση στο φαράγγι του ποταμού Αγγίτη συμβάλοντας σημαντικά στην τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του δήμου και του νομού μας.

Η ΑΣΙΔ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό όριο του Σπήλαιου της Αλιστράτης και πρόκειται για ΑΣΙΔ με χρήση μέσων ειδικού τύπου με φωτεινά, ηχητικά σήματα και ημιδρύφακτα προσαρμοσμένη να λειτουργεί για τις ισχύουσες και μελλοντικές ταχύτητες κυκλοφορίας των συρμών, εξασφαλίζοντας με σύγχρονο αυτοματοποιημένο σύστημα την διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από οχήματα.

Η κατασκευή της διάβασης είναι βαρέως τύπου με οπλισμένο σκυρόδεμα ικανή για διέλευση βαρέων οχημάτων και ταυτόχρονα με σχεδόν απεριόριστο χρόνο εκμετάλλευσης και ελάχιστες δαπάνες συντήρησης.

Μεταξύ των οφελών από την κατασκευή της ΑΣΙΔ και η επαναλειτουργία του αυτοκινούμενου τρένου περιήγησης από το Σπήλαιο Αλιστράτης στο πανέμορφο φαράγγι του Αγγίτη. Ήταν μια πολύ σοβαρή πρόταση του Δήμου Νέας Ζίχνης και του ΔΣ του Σπηλαίου Αλιστράτης που τέθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην περιοχή , πριν λίγους μήνες , η οποία αφού εξετάστηκε οικονομικά και τεχνικά , σχεδιάστηκε , αδειοδοτήθηκε και ασφαλώς υλοποιήθηκε !

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top