5 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι ο κορονοϊός κατασκευάστηκε!

coronavirus_test.jpg

Positive blood test result for the new rapidly spreading Coronavirus, originating in Wuhan, China

Τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν σχετικά με τον κορονοϊό φαίνεται πως ασπάζονται οι Έλληνες και 5 στους 10 πιστεύουν ότι κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή σχετικά με τον κορονοϊό. Στην ερώτηση αν ο κορονοϊός δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση ή είναι ανθρώπινο δημιούργημα, το 30% απαντά ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα με κάποιο σκοπό (πχ πείραμα). Εξάλλου το 37% ότι υποστηρίζει ότι δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση, το 23% ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα κατά λάθος (πχ ατύχημα σε εργαστήριο), ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησε το 11% των ερωτηθέντων.

Το 33% εκτιμά ότι ο κορονοϊός εξυπηρετεί την επιβολή μαζικού αναγκαστικού εμβολιασμού. Οπως προκύπτει από την έρευνα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Το 32% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση, το 23% για τον νέο κορονοϊό και την υγεία του, αλλά οι περισσότεροι, το 42% δήλωσαν ότι ανησυχούν και για τα δυο παραπάνω. 

Οι πολίτες δεν κρύβουν την αντίθεσή τους ακραία μέτρα για τον κορονοϊό και μόνο το 21% είναι θετικό σε lockdown σε περίπτωση δεύτερου κύματος στο φθινόπωρο.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top