Ακόμη και στον Guardian έγινε θέμα το σκάνδαλο των 20 εκατ. του Μένουμε Σπίτι

r-GUARDIAN-HARD-DRIVES-large570.jpg

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 12: A general view of the Guardian and Observer newspaper's office, situated near King's Cross on December 12, 2011 in London, England. The Guardian has lead press coverage of the phone hacking story. The Leveson inquiry is being lead by Lord Justice Leveson and is looking into the culture, practice and ethics of the press in the United Kingdom. The inquiry, which will take evidence from interested parties and may take a year or more to complete, comes in the wake of the phone hacking scandal that saw the closure of The News of The World newspaper. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

«Ενώ η πανδημία υποχωρεί, οι Έλληνες θα θελήσουν γρήγορα απαντήσεις για τα δημόσια οικονομικά» αναφέρει ένα δημοσίευμα – κόλαφος του Guardian.

Στο στόχαστρό της βάζει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας από την κυβέρνηση σε μια σειρά από υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, σε άρθρο που υπογράφεται από τον Αποστόλη Φωτιάδη με τίτλο «Ενώ η πανδημία υποχωρεί, οι Έλληνες θα θελήσουν γρήγορα απαντήσεις για τα δημόσια οικονομικά», αναφέρεται ότι πέρα από το «success story» διαχείρισης της πανδημίας, «έχει επίσης γίνει ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να αδιαφανείς και αμφισβητήσιμες χρηματοδοτήσεις».

«Και ενώ η οικονομία σημειώνει άνοδο, η προσέγγιση της διοίκησης στα δημόσια οικονομικά δύσκολα θα γεμίσει τους Έλληνες με αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Ο Guardian και τα παραδείγματα… φωτιά για τα ΜΜΕ

Σε άλλο σημείο του άρθρου «φωτιά» κατά του πρωθυπουργού, αναφέρονται ως παραδείγματα οι απευθείας αναθέσεις και η πρακτική «τεμαχισμού» των δημοσίων συμβάσεων σε μικρότερα ώστε να μην ξεπερνιέται το όριο των 25.000 ευρώ, τα voucher στους επιστήμονες που μετατράπηκαν στο σκάνδαλο «Σκόιλ Ελικικού» λόγω της εξαιρετικά κακής ποιότητας των πλατφόρμων.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος και για το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά.

(Στη φωτό ο επικεφαλής της INITIATIVE Μιχάλης Γκάλγκος ο οποίος διένειμε τα 20 εκατ. ευρώ με τη γνωστή πελατειακή λογική που χαρακτηρίζει την νοσηρή μεταπολίτευση η οποία δεν λέει να τελειώσει)

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει μάλιστα και τις απευθείας αναθέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά και στη νομοθεσία που επιτρέπει πλέον στον υπουργό, Νότη Μηταράκη, να διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια. Το άρθρο σημειώνει ότι η ΕΕ δεν έχει αντιδράσει, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει με το «πακέτο 32 δισ.» που θα κατευθυνθεί στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η ελληνική κλεπτοκρατία, σύμφωνα με τα λόγια του αντιπροέδρου της Γερμανίας το 2015, “λεηλάτησε τη χώρα για χρόνια, ενώ η ΕΕ απλώς την παρακολούθησε”. Πέντε χρόνια μετά, φαίνεται ότι λίγα έχουν αλλάξει», καταλήγει το δημοσίευμα. https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top