Δήμος Σιντικής :Χωρίς παρέλαση η 107η Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης του Σιδηροκάστρου.

-λήψης-4-8.jpg

Κατόπιν επικοινωνίας  με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μας κατέστη σαφές ότι, τα περιοριστικά μέτρα, που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, και αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, καθιστούν απαγορευτική μια συνάθροιση κόσμου όπως αυτή που συνεπάγεται η παρέλαση.

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την πικρία και απογοήτευση των δημοτών μας. Όμως, εν μέσω μιας πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, αυτό που προέχει είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα για τα Ελευθέρια του Σιδηροκάστρου, θα περιλαμβάνει μόνο την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο 27 Ιουνίου, ας δώσουμε όλοι από νωρίς το πρωί το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις, ούτως ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη των Ελλήνων ηρώων που 107 χρόνια πριν, έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την ιστορική αυτή πόλη.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top