ΔΕΥΑΣ Σερρών : Υπογραφη έργου για τοποθέτηση έξυπνων υδρομέτρων

-νυχτοπάτης-750x406-1.jpg

Υπογράφηκε η σύμβαση για την χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΣ με 230.000 ευρώ μέσω του Τοπικού Προγράμματος Leader για την πιλοτική εγκατάσταση 435 «έξυπνων» υδρομέτρων στις τοπικές κοινότητες Μητρουσίου, Ξηροτόπου και Κωνσταντινάτου του Δήμου Σερρών. Η χρηματοδότηση της εν λόγω δράσης ανέρχεται στο 100%, που σημαίνει ότι ο προϋπολογισμός της δημοτικής επιχείρησης δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ). Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Προγράμματος Leader κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, παρόντος και του Αντιδημάρχου Σερρών κ. Γεωργίου Νυχτοπάτη.

106094718_158611455714317_698965978030313277_n.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Δήμος Σερρών θα χρηματοδοτηθεί μέσω της ΑΝΕΣΕΡ για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης δασικών πυρκαγιών και άλλων κινδύνων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ. Νικόλαος Σαφαρίκας, ο διευθύνων σύμβουλος και η διευθύντρια της ΑΝΕΣΕΡ κ.κ. Δημήτριος Καριπίδης και Ελένη Τριανταφύλλου.

Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης η ΔΕΥΑΣ υιοθετεί την χρήση νέων καινοτόμων τεχνολογιών, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και διασφαλίζοντας την ακριβή μέτρηση της κατανάλωσης του νερού.

Πιο συγκεκριμένα θα αντικατασταθούν παλαιάς τεχνολογίας υδρόμετρα με νέα ηλεκτρονικά που έχουν τη δυνατότητα μέτρησης από απόσταση.  Με την εν λόγω δράση επιδιώκεται η μείωση του μη ανταποδοτικού νερού και η καταγραφή των πραγματικών ποσοτήτων που καταναλώνονται.

Τα νέα ηλεκτρονικά υδρόμετρα προσφέρουν τη δυνατότητα μέτρησης από απόσταση (AMR) και συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό των διαρροών. Η τοποθέτησή τους θα γίνε σε ειδικά φρεάτια στις μονακατοικίες των τριών κοινοτήτων .

106242466_158611402380989_6653251355919320083_n.jpg

Το νέο σύστημα διαθέτει μια σειρά ιδιαίτερα χρήσιμων λειτουργιών όπως:

•  Καθορισμός των ορίων συναγερμού ( διαρροής, αντίστροφης παροχής, αυξημένης κατανάλωσης, σταματημένου μετρητή κλπ)

•  Καθορισμός των ημερομηνιών χρέωσης ή τιμολόγησης

•  Ανάλυση στατιστικών κατανάλωσης

•   Γραφικές παραστάσεις και παρακολούθηση των ενδείξεων

•  Καθορισμός επιπέδων πρόσβασης στα δεδομένα των φορητών υπολογιστών ( Καταγραφέας, Χειριστής, Διαχειριστής)

105484642_158722959036500_7898037716770757306_o.jpg

Η ΔΕΥΑΣ θα είναι σε θέση, εκτός από την εξ αποστάσεως συλλογή των ενδείξεων των υδρομέτρων, να ελέγχει και τους «συναγερμούς» του συστήματος για χαμηλή ή υπερβολική κατανάλωση.

 «Αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία η ΔΕΥΑΣ αναβαθμίζει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές της λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εδραίωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους δημότες. Κάνοντας την αρχή από τις κοινότητες Μητρουσίου, Ξηροτόπου και Κωνσταντινάτου διασφαλίζεται με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας η σωστή και έγκυρη μέτρηση της κατανάλωσης, ώστε να εξαλειφθούν περιπτώσεις μη ανταποδοτικού νερού αλλά και να προλαμβάνονται τυχόν διαρροές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

«Φιλοδοξία μας, κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, είναι στο κοντινό μέλλον ο κάθε καταναλωτής με μια απλή εφαρμογή να μπορεί να παρακολουθεί ακόμα και από το κινητό του την κατανάλωση του νερού και τη διαμόρφωση της αξίας της. Αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο της σύνδεσής του θα μπορεί ο δημότης να προσαρμόζει την κατανάλωσή του ανάλογα με τις ανάγκες του εξοικονομώντας χρήματα αλλά και συμβάλλοντας στην ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top