Δήμος Ηράκλειας : Πανελλήνια διάκριση για το Γυμνάσιο Κοίμησης

106228281_174336750728497_6831472117134221999_n.jpg

Τo Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών συμμετείχε με το πρόγραμμα « Όρος Κερκίνη (Μπέλες).Το μπαλκόνι του ουρανού! Όμορφη φυσική κερκίδα παρατήρησης φυσικών και ιστορικών τεκταινομένων της περιοχής των Σερρών» στον τρίτο Πανελλήνιο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS που διοργάνωσε το Βιωματικό Σχολείο, εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation (Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών). Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία “Bravo Schools” υλοποιείται σε συνεργασία με το World Largest Lesson (αναγνωρισμένο οργανισμό εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ, την UNICEF και την UNESCO), με στόχο την ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους «17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 29/6/2020, το προαναφερθέν πρόγραμμα αξιολογήθηκε και διακρίνεται ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 15 «ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ» στην κατηγορία «Καλές πρακτικές» Επίσης από τα 25 πρωτεύσαντα σχολεία στην ανοικτή ψηφοφορία του κοινού το Γυμνάσιο ήρθε δεύτερο αποδεικνύοντας το εύρος της αποδοχής του. Επίσης στην εκδήλωση βράβευσης παίχτηκε το βίντεο χαιρετισμός του οικολογικού γυμνασίου κοίμησης Σερρών https://youtu.be/MACbKELhAPw…
Με τη συμμετοχή 236 σχολικών μονάδων, 22.650 μαθητών με τις 657 συμμετοχές και περισσοτέρων από 30.000 ενεργών πολιτών που ψήφισαν τις συμμετοχές, γίναμε ως Ελλάδα, ένα πετυχημένο παράδειγμα ετήσιας συμμετοχής ανάμεσα στις 130 χώρες του Διεθνές Δικτύου του World’s Largest Lesson.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλά από αυτά είναι ιδιωτικά κολέγια, πολλά από αυτά έχουν τεράστιο δυναμικό μαθητών και ξεκινούν από διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, η ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ επιτυχία ενός Δημόσιου και περιφερειακού Γυμνασίου, όπως αυτό της Κοίμησης Σερρών φαντάζει τεράστια!
Το πρόγραμμα « Όρος Κερκίνη (Μπέλες).Το μπαλκόνι του ουρανού!» είναι ήδη αναρτημένο στο παρατηρητήριο Βιωσιμότητας στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club) στο οποίο είναι από ΤΡΙΕΤΙΑΣ μέλος το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρων.
https://observatory.sustainablegreece2020.com/…/oros-kerkin…

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top