Η άποψη του Γιάννη Μωυσιάδη για το πάρκο Ομόνοιας

moisiadis-sait-300x225-1.jpg

Εκτιμά ότι πρέπει να αναζητηθεί άλλος μεγαλύτερος και ενιαίος χώρος

«Η δημοτική έκταση που ζητά ο ερασιτέχνης Πανσερραϊκός να του παραχωρήσει ο Δήμος Σερρών   στο Αθλητικό  πάρκο της Ομόνοιας δεν μπορεί να καλύψει το όραμα της δημιουργίας ενός γηπέδου ποδοσφαίρου  με ικανοποιητική χωρητικότητα» δηλώνει στο «Σ.Θ.» ο πρώην  δήμαρχος Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Υποστηρίζει ότι το αίτημα του Πανσερραϊκού  πρέπει να ικανοποιηθεί αλλά  σε άλλο ενιαίο και μεγαλύτερο χώρο.

Αναλυτικά παραθέτουμε το ερώτημα που θέσαμε στον πρώην  δήμαρχο Σερρών  Γιάννη Μωυσιάδη και την απάντηση που μας έδωσε:

Eίστε υπέρ ή κατά της παραχώρησης της δημοτικής έκτασης 45 στρεμμάτων στον ερασιτέχνη Πανσερραικό από τον Δήμο Σερρών για την δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στο Πάρκο της Ομόνοιας;

O Πανσερραικός που αγαπήσαμε ,που μας έδωσε τόσες χαρές και που θέλουμε να μας κάνει ξανά περήφανους αξίζει κάθε δυνατής συμπαράστασης.

Το θέμα είναι αν το συγκεκριμένο αίτημα, στη συγκεκριμένη έκταση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες  για ένα γήπεδο του Πανσερραϊκού έτσι όπως το φανταζόμαστε και το θέλουμε.

Από ότι έχω πληροφορηθεί, εκτός αν αυτά που μου έχουν μεταφερθεί είναι ανακριβή,  ο Πανσερραικός ζητά 45 στρέμματα μέσα στο αθλητικό κέντρο Ομόνοιας. Εκεί υπάρχουν

διαμορφωμένα ήδη κάποια γήπεδα που διαθέτει ο Δήμος για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι εκτάσεις που ζητά ο Πανσερραικός δεν γειτνιάζουν, αλλά αυτό μπορεί να είναι και δευτερεύον ίσως. Το ένα οικόπεδο προφανώς  το θέλει για προπονητήριο και το δεύτερο για γήπεδο για τους αγώνες.

Ο χώρος που προτείνεται για να δημιουργηθεί γήπεδο για τους αγώνες δεν νομίζω ότι μπορεί να  έχει μεγάλη χωρητικότητα, να φιλοξενεί δηλαδή πολλούς θεατές.

Είναι χωροθετημένα τα γήπεδα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν μικρής χωρητικότητας κερκίδες. Για αυτό νομίζω ότι δεν μπορεί ο χώρος εκεί να καλύψει ένα γήπεδο όπως το θέλει ο Πανσερραικός. Θα μπορεί να εξυπηρετήσει μια μικρή ερασιτεχνική ομάδα με λίγους φιλάθλους.

Αυτό είναι το ένα σκέλος, το άλλο είναι ότι μέσα σε αυτό το αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση κατά κυριότητα, γιατί είναι αθλητικό κέντρο του Δήμου. Θα γίνει μόνο κατά χρήση. Αφού θα γίνει κατά χρήση δεν ξέρω κατά πόσο ο Πανσερραικός- εάν θα είχε την οικονομική δυνατότητα να αναπτύξει αθλητικές εγκαταστάσεις- θα ήθελε να κάνει αυτές τις εγκαταστάσεις σε ένα χώρο που είναι κατά κυριότητα του Δήμου. Γιατί οποιαδήποτε εγκατάσταση θα γίνει δεν θα είναι δική του,  θα είναι του Δήμου.

Διότι τα υπερκείμενα, αυτά που κτίζονται πάνω σε ένα οικόπεδο, ανήκουν σε αυτόν που ανήκει το οικόπεδο άσχετα με το ποιος τα κατασκεύασε.

Αρα, ο Πανσερραϊκός θα κάνει εγκαταστάσεις που θα ανήκουν στο Δήμο Σερρών. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο Πανσερραϊκός.

Συνεπώς κατά τη γνώμη μου η κατασκευή του γηπέδου θα είναι μικρής χωρητικότητας και δεύτερο δεν θα είναι δικές του οι εγκαταστάσεις.

Επίσης επειδή το αθλητικό κέντρο είναι του Δήμου Σερρών – κατά κυριότητα θα ανήκει στον Δήμο- αν   τα χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο  να τα χρησιμοποιήσει ο Δήμος  δεν θα μπορεί να  υπάρχει άρνηση από την πλευρά του  Πανσερραϊκού.

Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε το εξής .  Ναι να ενισχυθεί ο Πανσερραϊκός, να του παραχωρηθεί έκταση αλλά όχι εκεί μέσα, όχι  στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας.

Να του παραχωρηθεί μία έκταση έξω από το Αθλητικό πάρκο Ομόνοιας και αν είναι δυνατόν να του παραχωρηθεί κατά χρήση και κυριότητα  για να μπορεί να κάνει ότι θέλει σε ένα γήπεδο που θα είναι δικό του.

Δ.Ν.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top