ΝΟΔΕ Σερρών : Δικαίωση για τον Θεόφιλο Λεονταρίδη

-λήψης-4-1.jpg

Η υπομονή ,  η επιμονή και η μεθοδική δουλειά δικαίωσαν τον γαλάζιο βουλευτή και  πρώην υπουργό Θεόφιλο Λεονταρίδη .Ο οποίος από την πρώτη μέρα της επανεκλογής του είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την επαναλειτουργία στις Σέρρες της σχολής κρεοπωλών . Η οποία είχε δημιουργηθεί επι δικής του υπουργικής θητείας και η πολιτική ηγεσια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επι Σύριζα- ΑΝΕΛ είχε καταργήσει.

 Με δελτίο  τύπου λοιπόν μας ενημερώνει τα παρακάτω

Μετά από πολύμηνη συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Μ.Βορίδη

Είναι πλέον οριστικό .

Επαναλειτουργεί η Σχολή Κρεοπωλών στις Σέρρες που είχε ιδρυθεί με το Προεδρικό Διάταγμα 107/2014 με αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , τότε , τον Θεόφιλο Λεονταρίδη και έπαυσε η λειτουργία της το 2015 .

Από την ίδρυση της το 2014 , όπου κρίναμε ότι είναι αναγκαία προς όφελος του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα του Νομού μας , μέχρι τώρα , που είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την επαναλειτουργία της , έγινε ένας αγώνας και μία προσπάθεια τόσο κοινοβουλευτικά όσο και με συναντήσεις μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό για να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα .

Η ίδρυση της σχολής κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου αριθμού των υποψηφίων κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων και της αδυναμίας εξυπηρέτησής τους μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη Σχολή της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό, μειώσαμε σημαντικά τον χρόνο αναμονής των ενδιαφερομένων, ο οποίος ήταν -και είναι- μεγάλος -πάνω από δύο χρόνια- δεδομένης της αυξημένης ζήτησης για το επάγγελμα του κρεοπώλη. Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την ύπαιθρο χώρα που καθημερινά ο πληθυσμός της συρρικνώνεται λόγω φυγής στα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως τις παραμεθόριες περιοχές προς όφελος του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, εφαρμόζοντας πολιτικές αποκέντρωσης.

Στην τελευταία μου συνάντηση σήμερα στις 2 Ιουλίου 2020 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη στο Υπουργείο , οργανώσαμε τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής Κρεοπωλών και τις λεπτομέρειες σύμφωνα και με τον νέο νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα .

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη διότι από την πρώτη στιγμή που του έθεσα το θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Κρεοπωλών έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση και τελικά έδωσε οριστική λύση .

Το επόμενο διάστημα με τη συνεργασία μας τόσο με το Υπουργείο όσο και με τα την κτηνιατρική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Σερρών θα σχεδιασθεί το πρόγραμμα λειτουργίας και το προσωπικό που θα αναλάβει την υλοποίηση του . Τέλος η συζήτηση με τον Υπουργό έκλεισε με την αναφορά μου στα προβλήματα του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα του Νομού Σερρών μεταξύ των οποίων και την αποπληρωμή της απώλειας παραγωγής λόγω ακαρπίας στα αμύγδαλα του 2017.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top