Βασίλης Τερζής : Μειώσεις Φόρων, Τελών και Νερού στο Δήμο Σερρών

-λήψης-3-3.jpg

Με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει για το πότε θα εφαρμοστεί η προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής για την μείωση των τιμολογίων κατανάλωσης νερού. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φωτιάδη κ Βασίλης Τερζής .Υπενθυμίζει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 14/11/2019 .Και εκφράζει την απορία γιατί καθυστερεί και πότε θα παρθεί η απόφαση από τα αρμόδια υπηρεσιακά και διοικητικά όργανα;  

Βασίλης Τερζής                                      

Δημοτικός Σύμβουλος                        

ΘΕΜΑ: Μειώσεις Φόρων, Τελών και Νερού στο Δήμο Σερρών

          Με αφορμή:

το πρόσφατο θέμα, που απασχόλησε τα Μ.Μ.Ε., για την προεκλογική δέσμευση της νέας Δημοτικής Αρχής, της άμεσης μείωσης της τιμής του νερού (30%) στις Δημοτικές μας κοινότητες.

          Αναφέρω – Θυμίζω και Ερωτώ:

στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αριθ Προσκ. 19/14-11-2019, στη συζήτηση του 11ου Θέματος: «Έγκριση μείωσης δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Μισιρλής», λαμβάνοντας το λόγο πρότεινα το μέτρο να επεκταθεί στις επιχειρήσεις της οδού «Εθνικής Αντίστασης» ο τζίρος των οποίων έχει πληγεί και μειωθεί κατά 65% λόγω της μεγάλης καθυστέρησης παράδοσης του έργου επί της οδού. Πρόσθετα ανέφερα αντίστοιχες πρόσφατες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αθήνας και Πειραιά.

Ο κ. Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο ανέφερε πως έχουν σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο και εξήγγειλε, εκείνη τη στιγμή, πράγμα που έκανε και τις αμέσως επόμενες ημέρες, φιλοξενούμενος σε μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή, πως θα προχωρήσουν στην απαλλαγή, από το τιμολόγιο ύδρευσης, των επιχειρηματιών της οδού «Εθνικής Αντίστασης». Μάλιστα το μέτρο, με ποσοστό μείωσης, θα επεκταθεί και στους κατοίκους των παρακείμενων επί της οδού κατοικιών και νοικοκυριών.

Είναι βέβαιο γεγονός πως σήμερα, 8 μήνες μετά τη δημόσια εξαγγελία του Δημάρχου, δεν έχουν υλοποιηθεί τα ανωτέρω.

Η απορία και η ερώτηση απλή.

Γιατί καθυστερεί και πότε θα παρθεί η απόφαση από τα αρμόδια υπηρεσιακά και διοικητικά όργανα;  

                                                                                              Με τιμή

                                                                                              Βασίλης Τερζής

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top