Παναγιώτης Καρίπογλου : Περιμέναμε περισσότερα από την Νέα Δημοκρατία

-λήψης-4-5.jpg

Όταν ο ελεύθερος επαγγελματίας αδυνατεί να καταβάλλει τις ασφαλιστικές του εισφορές και έτσι καθίσταται ανασφάλιστος άρα χωρίς υγειονομική περίθαλψη ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του , αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης .
Όταν τα ληξιπρόθεσμα στα Ταμεία αυξάνονται ακόμη περισσότερο , αυτό σημαίνει ότι στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά .
Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας , περιμέναμε περισσότερα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών , αυτών δηλαδή που καθημερινά δίνουν την μάχη της επιβίωσης απέναντι σε ένα Κράτος εχθρικό και σε υπαλλήλους που , όχι σπάνια , δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο , παρά μόνο η ταλαιπωρία του συναλασσόμενου .
Η πανδημία αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα .
Κάποιοι υποστηρίχθηκαν .
Ο δημόσιος τομέας σταμάτησε να λειτουργεί και ακόμη και σήμερα υπολειτουργεί.
Όμως πολλοί κλάδοι ελευθέρων επαγγελματιών μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι , όχι μονο δεν στηρίχθηκαν , αλλά ένιωσαν έμπρακτα την αδιαφορία του Κράτους .
Κάνοντας πολλούς από εμάς εύλογα να αναρωτηθούμε αν όλα αυτά γίνονται με κάποιο δόλο .
Καταλήγοντας . Μόνο η γενναία στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας , των ελευθέρων επαγγελματιών , των επιστημόνων , μπορεί να φέρει ευημερία σε όλους και για όλους.
Αλλιώς θα τρώμε συνεχώς τις σάρκες μας .
Θα πτωχεύουμε .
Και θα στέλνουμε συνεχώς τα νέα παιδιά στο εξωτερικό .

Παναγιώτης Καρίπογλου

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top