Απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα οι πολίτες – Χαμηλές προσδοκίες και υψηλή αβεβαιότητα

mitsotakis.jpg

Αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα στην οικονομία και τις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις βρίσκεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα αυξάνονται καθημερινά, όπως δείχνουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελευταίων μετρήσεων, ενώ δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για χιλιάδες επαγγελματίες που βλέπουν την προσπάθεια τους να μην έχει κανένα απτό αποτέλεσμα.

Οι ισχυρές αναταράξεις στον παραγωγικό ιστό της χώρας σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για υψηλή ύφεση το 2020 οδηγούν την Κυβέρνηση να πάρει ριζοσπαστικές αποφάσεις για να σώσει και την παρτίδα, αλλά πάνω από όλα την πατρίδα. Στο πρωθυπουργικό γραφείο παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει αφενός να διατηρήσει ένα αυστηρό πλαίσιο για την τήρηση των μέτρων και την προστασία των πολιτών, έχοντας αφετέρου αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lock down, εξέλιξη που θα έφερνε την απόλυτη καταστροφή στη χώρα. Μέσα σ΄ αυτό το περίγραμμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σηκώνει εκ νέου το βάρος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την πορεία της πανδημίας, χωρίς την παρουσία του κ. Τσιόδρα.

Στην αντίπερα όχθη, η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε απόλυτο βέρτιγκο μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες κορυφαίων στελεχών της, ενώ τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων δεν αφήνουν περιθώρια για ανάκαμψη καθώς το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στον βάλτο της παρακμής και της ανυποληψίας. Είναι πασιφανές ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το χθες και την νοοτροπία του 4% και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το σχεδιασμό του για τη δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς στο απόλυτο αδιέξοδο. Αν δεν αλλάξει βιολί, οι εκτιμήσεις έγκυρων πολιτικών αναλυτών αναφέρουν ότι σε λίγους μήνες θα φλερτάρει με την τρίτη θέση.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top