Σέρρες : Ανοίγει αλλά μόνο για τα ΙΧ η γέφυρα Τσέλιου

-λήψης-2-22.jpg

Πιθανότατα την άλλη εβδομάδα να δοθεί στην κυκλοφορία – μόνο για ΙΧ αυτοκίνητα- η γέφυρα «Τσέλιου», εάν υπάρξει θετική προς αυτή την κατεύθυνση πρόταση, της ομάδας ειδικών επιστημόνων, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Νυχτοπάτης.

Χθες σε κατεπείγουσα συνεδρίασή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών έδωσε το «πράσινο» φως για την ανάθεση της μελέτης για τον έλεγχο επάρκειας και αποκατάσταση της γέφυρας «Τσέλιου» . Συγκεκριμένα, ενέκρινε ομόφωνα την απευθείας ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Έλεγχος επάρκειας (στατικής – υδραυλικής), μελέτη ενίσχυσης / αποκατάστασης της γέφυρας “Τσέλιου” Δήμου Σερρών», αρχικού προϋπολογισμού 77.683,99 ευρώ(με ΦΠΑ).
Η διακοπή κυκλοφορία της γέφυρας αποφασίσθηκε μετά το πόρισμα από αυτοψίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών και της «Εγνατία Οδός ΑΕ», όπου ανέφερε ότι η εν λόγω γέφυρα έχει υποστεί ζημιά στο μεσαίο βάθρο της, μετά τη σφοδρή βροχόπτωση και την πλημμύρα της 21ης Ιουνίου και δεν αποκλείεται μια αιφνίδια πτώση σε περίπτωση επανάληψης έντονου καιρικού φαινομένου.
Ο κ. Νυχτοπάτης επανέλαβε πως θα επιλέξουν να κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις ανάλογα με το πόρισμα των ειδικών – λαμβάνοντας υπόψιν και το κόστος- δηλαδή, ή θα γίνει παρέμβαση στη γέφυρα που θα διασφαλίζει την ασφάλεια της χρήσης της για τα επόμενα χρόνια, ή θα προχωρήσουν στην κατασκευή νέας γέφυρας, για την οποία ήδη υπάρχει μελέτη, αφού γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top