ΝΟΔΕ Σερρών : Συνεχίζει να στηρίζει τους Έλληνες της Βορείας Ηπείρου ο Ευγένιος Χαιτίδης

xaitidisevgenios.jpg

«Μαχητή-απόστολο» της Βορείου Ηπείρου χαρακτηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» τον πρώην Σερραίο βουλευτή κ. Ευγένιο Χαϊτίδη, εξαίροντας το διαρκές ενδιαφέρον του για την στήριξη και την προστασία του Ελληνικού στοιχείου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας που βασίζεται σε στοιχεία που χορήγησε ο κ. Χαϊτίδης αποκαλύπτεται η επίμονη προσπάθεια των Αλβανικών κυβερνήσεων για τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, «μια νέου τύπου υβριδική επίθεση εθνοκάθαρσης, εναντίον των γηγενών ομογενών μας, με στόχο να τελειώσει μια και καλή με τους Έλληνες. Το «έργο» είχε αρχίσει πολλά χρόνια νωρίτερα».

Το σχέδιο «υπηρέτησαν όλες οι αλβανικές κυβερνήσεις και, από ό,τι φαίνεται, θα εξακολουθήσουν να το υπηρετούν. Με «όπλα» το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα, την απύθμενη διαφθορά, την καλλιέργεια εθνοτικού μίσους, ακόμα και τις δολοφονίες Ελλήνων, η τουρκόδουλη κυβέρνηση των Τιράνων, εξυπηρετώντας απροκάλυπτα τα συμφέροντα της Αγκυρας, συνέχισε να πλήττει με κάθε τρόπο τις ελληνικές κοινότητες στα νότια, με επίκεντρο την αδούλωτη Χειμάρρα»

Σύμφωνα με φωτογραφίες που χορήγησε ο κ. Χαϊτίδης από την περιοχή Κηπαρό της Χειμάρρας εκριζώθηκαν υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα προκειμένου να καταπατηθεί στη συνέχεια ο χώρος και να κατασκευασθεί ξενοδοχείο προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού της Αλβανίας Ράμα.

«Για να διαμορφωθεί ο χώρος αυτός, καταστράφηκαν οι περιουσίες 100 βορειο- ηπειρώτικων οικογενειών, προκειμένου να περάσει και δρόμος μπροστά από το ξενοδοχείο» https://www.eproodos.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top