ΚΚΕ Σερρών : Μονιμοποίηση των συμβασιούχων του νοσοκομείου

-λήψης-11-1.jpg

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που κατέθεσε πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 103. Δεν την στήριξε κανένα άλλο πολιτικό κόμμα. Κανείς εκτός από το ΚΚΕ δεν υποστήριξε τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για να νομιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι.

Η υγεία πρέπει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν σε όλον τον πληθυσμό. Δεν γίνεται να καλύπτονται οι συνταξιοδοτήσεις, οι αποχωρήσεις με προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο αγώνας που δίνουν οι συμβασιούχοι είναι αγώνας αξιοπρεπούς διαβίωσης και αγώνας που δείχνει το δρόμο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους . Να μη σκύψουν το κεφάλι στη μοιρολατρία, να μη συμβιβαστούν με τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούσαν όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις που περάσανε.

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται τους συμβασιούχους και τους καλεί να προετοιμαστούν, να καλλιεργήσουν αγωνιστική στάση, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις.
Οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση- φύλαξη είναι μεγάλες και πρέπει να καλυφθούν με προσωπικό που θα είναι μόνιμο, θα γνωρίζει καλά το αντικείμενο εργασίας του, θα εργάζεται με βάση αυτά που θα ορίζουν τα καθηκοντολόγια, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις καθώς είναι επιλογές της ΕΕ για να επιτευχθεί ο στόχος του ευέλικτου και επιτελικού κράτους. Εδώ και χρόνια δηλαδή ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης, η είσοδος των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία, απαιτούν όλο και πιο φτηνή εργατική δύναμη. Με μικρότερο εργατικό κόστος, τα κέρδη των επιχειρηματιών θα αυξάνουν. Εντατικοποιείται η εργασία, υπάρχει βιολογική και ψυχολογική κατάπτωση λόγω του κυκλικού ωραρίου, αυξάνονται οι απαιτήσεις στην καθαριότητα εξαιτίας των μέτρων προστασίας για τον Covid-19. Επιχειρείται από Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Διοίκηση του Νοσοκομείου και συμβιβασμένα σωματεία να φτάνουν μέχρι το ‘η οικονομία δεν αντέχει το κόστος’, ‘η μονιμοποίηση των συμβασιούχων απαγορεύεται από το άρθρο 103 του Συντάγματος’, ‘έτσι είναι παντού τα πράγματα, πρέπει να το αποδεχτούμε’

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top