ΟΕΒΕΣ Σερρών : Συναντήσεις στην Αθήνα για το φυσικό αέριο

safe_image.php_.jpg

Στην Αθήνα για το μέλλον του δικτύου σύνδεσης φυσικού αερίου στις Σέρρες βρίσκονται οι πρόεδροι τριών Σωματείων της ΟΕΒΕΣ Σερρών. Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 στις 12:00, ο πρόεδρος του σωματείου Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης κ. Σωτήριος Κοτσαμπάς ,ο πρόεδρος του σωματείου Συντηρητών Αερίων και Υγρών Καυσίμων κ. Γιώργος Κοτσάνπαπας και ο πρόεδρος του σωματείου Θερμοϋδραυλικών Ν. Σερρών κ. Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Μάριο Τσάκα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών της ΝΔ, κ. Τάσου Χατζηβασιλείου ,ο οποίος σταθερά επιδεικνύει το ενδιαφέρον του για τη Σερραϊκή επιχειρηματικότητα.

Οι τρείς πρόεδροι εξέφρασαν στον κ. Τσάκα την ανησυχία τους για την καθυστέρηση των συνδέσεων ενώ επισήμαναν την αναγκαιότητα της διανομής φυσικού αερίου στις Σέρρες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις .

Συγκεκριμένα, ο κ. Σωτήριος Κοτσαμπάς αναφερόμενος στην πολυετή κατασκευή του δικτύου επισήμανε ότι οι ρυθμοί κατασκευής του πρέπει να αυξηθούν καθώς το όφελος που θα προκύψει, ειδικά στον κλάδο της εστίασης, θα αγγίξει το 50% στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Τόσο ο πρόεδρος του σωματείου Συντηρητών Αερίων και Υγρών Καυσίμων κ. Γιώργος Κοτσάνπαπας όσο και ο πρόεδρος του σωματείου Θερμοϋδραυλικών Ν. Σερρών κ. Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, μετέφεραν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στους επαγγελματικούς τους κλάδους από την καθυστέρηση των συνδέσεων διανομής φυσικού αερίου. Οι δύο άνδρες παρουσίασαν το οικονομικό τοπίο που επικρατεί στα νοικοκυριά του Ν. Σερρών ,με τα περισσότερα σπίτια να περιμένουν καρτερικά την έλευση του φυσικού αερίου από τις περιοχές τους ως σανίδα σωτηρίας. Στο σημείο αυτό οι πρόεδροι επισήμαναν την αναγκαιότητα των συνδέσεων και σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς ο κύκλος εργασιών τους έχει πέσει κατακόρυφα.

Ο κ. Τσάκας διαβεβαίωσε τους προέδρους των Σερρών ότι τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στις συνδέσεις διανομής δικτύου θα επιλυθούν άμεσα .
Ο Διευθύνων σύμβουλος κάλεσε τους Σερραίους να συμπληρώσουν αιτήσεις σύνδεσης για το υφιστάμενο δίκτυο αερίου είτε στα γραφεία των επαγγελματιών Συντηρητών Καυστήρων και Θερμοϋδραυλικών στις Σέρρες ,είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ. Μάλιστα, ο κ. Τσάκας ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται και η δημοπρασία για την επέκτασης του Δικτύου στις Σέρρες . Ο Διευθύνων σύμβουλος δεσμεύτηκε για απευθείας συνεργασία με τα σωματεία των Σερρών για όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν στο αμέσως επόμενο διάστημα κατά τις συνδέσεις και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις Σέρρες.

Επίσης, ο κ. Τάσκας ανταποκρίθηκε στο αίτημα τον τριών προέδρων να στηρίξει η ΔΕΔΑ με δικό της περίπτερο τη SEREXPO 2020, οπότε και οι Σερραίοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματά τους για τις συνδέσεις και να προβούν στη συμπλήρωση αιτήσεων.

Οι κ.κ Σωτήριος Κοτσαμπάς ,Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος και Γιώργος Κοτσάνπαπας αποχώρησαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση καθώς τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι επαγγελματίες από τη χρήση φυσικού αερίου θα αφορούν στη μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 50%

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top