Δήμος Σιντικής : Νέο κρούσμα ιού του δυτικού Νείλου στην Ροδόπολη

-λήψης-2.jpg

Νέο κρούσμα του ιου του Δυτικού Νείλου αυτή τη φορά στην κοινότητα Ροδόπολης του Δήμου Σιντικής .Το περιστατικό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της κοινότητας κ Νίκος Μπελελής

 Διαβάστε τι έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Μετά από ενημέρωση πού είχαμε από τις υγειονομικές αρχές της αντιπεριφέρειας Σερρών, σας ενημερώνουμε και εμείς με την σειρά μάς ότι στη Ροδόπολη παρουσιάστηκε κρούσμα τού ιού τού Δυτικού Νείλου. Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους, και ιδιαίτερα τους μεγάλους σε ηλικία, μωρά, και εγκύους, να παίρνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Άν κάποιος έχει τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό διάρροια πονοκέφαλο κνησμό πόνους στο σώμα και τις αρθρώσεις και εμετό. Παρακαλούμε να επικοινωνήσει με γιατρό. Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται, όταν τσιμπούν μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), που αποτελούν τη βασική δεξαμενή του ιού στη φύση. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί θεωρείται ότι δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα άτομα που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ πολύ λίγα άτομα (λιγότερα από 1%) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή παράλυση). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top