Δήμος Ηράκλειας : Πρόγραμμα εμβολιασμού ανήλικων ΡΟΜΑ

117225213_912655512577839_5556322161697905633_n.jpg

Πραγματοποιήθηκαν στο Κεντρο Κοινότητας σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της ΑΡΣΙΣ εμβολιασμοί ανηλίκων Ρομά, από την παιδίατρο της Οργάνωσης με σκοπό την διαφύλαξη της υγειας των μικρών παιδιών.
Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα και είχε ως σκοπο την προασπιση της Δημόσιας Υγείας.
Πέραν των άλλων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος της εμβολιαστικής κατάστασης του παιδικού πληθυσμού και ανάλογα με τις ανάγκες χορηγήθηκαν σημαντικά εμβόλια στους μικρούς μας φίλους.

Παρατηρήθηκε σημαντική εξέλιξη από τα Χριστούγεννα που ξεκίνησε η συγκεκριμένη δράση, στην τήρηση των εμβολιασμών των ανηλίκων παιδιών που είχαμε ήδη εμβολιασει τις προηγούμενες φορές, στην προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα τους στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο αλλά και στην τήρηση ατομικού βιβλιαρίου υγείας παιδιού.

Είχαμε παραλάβει όταν πρωτοξεκινησαμε με την εξαιρετική παιδίατρο της Οργάνωσης, έναν παιδικό πληθυσμό πλήρως ανεμβολιαστο, χωρίς βιβλιάρια υγείας και με ελλιπή ΑΜΚΑ. 

Μεσω της παιδιάτρου διανεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά που εμβολιαστηκαν βιβλιάρια υγείας, ΑΔΥΜ, εντοπίστηκαν τα σωστά ΑΜΚΑ μέσω πληροφοριακών συστημάτων και καταφέραμε να φτάσουμε σε ενα ικανοποιητικό επίπεδο πρόληψης, διαφύλαξης της ατομικής και δημόσιας υγειας αφού παρατηρήθηκε πως όσο η δράση είχε διακοπεί λόγω COVID -19, δεν άφησαν τα παιδιά ανεμβολιαστα αλλά συνέχισαν τον εμβολιασμό κατόπιν οδηγιών της παιδιάτρου.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του κέντρου κοινότητας, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας προς αποφυγήν συνωστισμού και εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.

Ο εμβολιασμός των Ρομά θα συνεχιστεί τέλος Αυγούστου.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top