Κάποτε του Αγίου ποτε θα νικήσει το δίκαιο

ImageGen.ashx_-2.jpg

Υπάρχει πόλεμος που να έλυσε κάποιο πρόβλημα από την εποχή του Κάιν; Ούτε ένας. Τότε γιατί ο άνθρωπος δεν έχει σταματήσει τις πολεμικές εχθροπραξίες; Επειδή κάνει πόλεμο για τον πόλεμο. Το παραμύθι ότι επιδιώκει να φάει τον άλλον, να κερδίσει τούτο και το άλλο, να επιβάλει το δίκαιο, τη θρησκεία του, το πολιτικό του πιστεύω. Κανένας πόλεμος από καταβολής δεν επέβαλε τίποτα σε κανέναν. Ποιος το λέει αυτό; Όχι εγώ, η Ιστορία μιλάει. Η Ιστορία έχει ακυρώσει όλους τους πολέμους, και τους τίμιους και τους έντιμους και τους πατριωτικούς και τους λαϊκούς.

Οι τάλιμπαν του Αφγανιστάν το περασμένο σαββατοκύριακο είπαν να σταματήσουν κάθε πολεμική δραστηριότητα. Κατάπαυση πυρός λόγω της εορτής της Θυσίας. Α, όλα κι όλα. Οι τάλιμπαν είναι και πολύ της θρησκείας. Τάλιμπαν, άλλωστε, σημαίνει ο σπουδαστής της ισλαμικής γνώσης. Για μια πίστη κάνουν πόλεμο, ούτε για πετρέλαια θα πάρουν τα όπλα, ούτε για την ομαδάρα τους στο ποδόσφαιρο.

Οι Αμερικανοί με την στρατιωτική επέμβαση τους το 2001 ξήλωσαν την εξουσία των τάλιμπαν, αλλά δεν την καθάρισαν τη μπουγάδα. Και να τελειώσει το έργο, όταν έχουν να κάνουν με ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι απλά εθισμένοι με τον πόλεμο, αλλά έχουν πίστη στις αρχές και τη δική τους ηθική. Είχαν το κουμάντο στο Αφγανιστάν οι τάλιμπαν και είχαν απαγορεύσει στις γυναίκες να σπουδάζουν και να εργάζονται. Και στο κράτος δεν επιτρεπόταν η μουσική, η τηλεόραση, το βίντεο κι άλλα πούστικα πράγματα της δύσης.

Πέρασε το σαββατοκύριακο και από σήμερα Δευτέρα τέλος η εκεχειρία. Ξαναρχίζουν οι πολεμικοί τσαμπουκάδες τάλιμπαν και κυβέρνησης του Αφγανιστάν. Γιατί; Είπαμε. Δεν είπαμε; Να επικρατήσει το δίκαιο, το ηθικό, το καλό του λαού.

http://www.apodytiriakias.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top