ΜέΡΑ25 Σερρών : Συνεχίζεται η περιοδεία στα χωριά

117344088_3665324790148351_402366126540967721_o.jpg

Την Κοινότητα της Άνω Καμήλας επισκέφτηκε την Κυριακή 8 Αυγούστου κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 Σερρών αποτελούμενο από τους Παναγιώτη Κοτρώνη, Πισκιούλη Μιχάλη και Σιδερά Στέλιο. Τα στελέχη του ΜέΡΑ25 Σερρών συναντήθηκαν με κατοίκους του χωριού με τους οποίους συζήτησαν θέσεις του κόμματος. «Ο Γιάνης καλά μας τα’λεγε και είναι ο μόνος που έμεινε σταθερός στις θέσεις του, δεν μας πρόδωσε» ήταν ένα από τα πολλά επαινετικά σχόλια που ακούστηκαν από θαμώνες των καφενείων του χωριού. Ιδιαίτερα αποδεκτή έγινε η πρόταση από το τοπικό πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 Σερρών για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στο νομό Σερρών.
Σε συνάντηση του κλιμακίου με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ Αμανατίδη Ευριπίδη συζητήθηκαν προβλήματα της Κοινότητας. «Έργο πνοής», χαρακτήρισε ο πρόεδρος, τον μεγάλο ταμιευτήρα νερού που κατασκευάστηκε στην Άνω Καμήλα με στόχο να τροφοδοτεί με καθαρό πόσιμο νερό τα υδραγωγεία των χωριών Άνω Καμήλας, Μητρουσίου και Προβατά, όταν αυτά το έχουν ανάγκη. Έργο που ευελπιστεί σύντομα να λειτουργήσει. Τα έργα αυτά όμως έχουν αφήσει πληγές στον κεντρικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο που καλύφθηκαν με μπαλώματα και δεν αντιμετωπίστηκε συνολικά με μια ολική ασφαλτόστρωση.
Πρόβλημα στη καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στη λειτουργία των καθηκόντων τού Προέδρου αποτελεί η παντελής απουσία γραμματέα από την κοινότητα του χωριού. «Μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαμε γραμματέα δυο φορές τη βδομάδα και τα βολεύαμε» είπε ο Πρόεδρος. «Τώρα δεν έχουμε καθόλου. Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στο Άνω Μητρούσι όμως κι εκεί τα πράγματα είναι στρυμωγμένα μιας και ο Γραμματέας έχει μεγάλο όγκο δουλειάς».
Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα του χωριού είναι η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος. Ένα σοβαρό εξυγιαντικό έργο που είναι απαραίτητο. «Υπάρχει εδώ και χρόνια μελέτη η οποία είναι χαμένη στα συρτάρια των αρμοδίων» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.
Τέλος το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 Σερρών έδωσε την υπόσχεση ότι θα μείνει δίπλα στους κατοίκους και θα κάνει ότι μπορεί για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων τους.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top