Προκλητικός και θρασύς ο Ερντογάν: «Γελοίες και αβάσιμες οι ελληνικές αξιώσεις… Επιχειρεί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

kjj.png

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (αφού επέβαλε σιωπητήριο στα τουρκικά ΜΜΕ) με δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι το OrucReis μετακινήθηκε στην περιοχή επιχειρήσεων από το βράδυ της Κυριακής και άρχισε να επιχειρεί σήμερα το πρωί στις 8 π.μ. Πρόσθεσε ότι καμία χώρα δεν θα υποκύψει σε «γελοίες και αβάσιμες» αξιώσεις, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Και συνέχισε: «Το να αγνοεί κανείς τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα τεράστιο κομμάτι γης, όπως είναι η Τουρκία συνιστά λάθος. Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις κατά κανενός, δεν επιβουλεύεται τα νόμιμα συμφέροντα κανενός. Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές».

Ο Ερντογάν θέλησε μάλιστα μετά από όλα όσα είπε, να φανεί και… διαλλακτικός: «Είμαστε πάντα εκεί και είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε τις συγκρούσεις μέσω διαλόγου και δικαιοσύνης. Ας ενωθούμε ως όλες οι χώρες της Μεσογείου. Ας βρούμε μια φόρμουλα που είναι αποδεκτή από όλους και προστατεύει τα δικαιώματα όλων».

Σιωπητήριο στα τουρκικά ΜΜΕ έβαλε ο Ερντογάν

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στο τι μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ κυρίως και δεν έχουν πηγές από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Επίσης, δεν αναφέρουν καμία κίνηση του Oruc Reis.

Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis – Τα ελληνικά πλοία καλούν τον κυβερνήτη να φύγει

Το Oruc Reis βρίσκεται δέκα ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας! Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis,  που το μεσημέρι της Δευτέρας βρισκόταν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εισήλθε σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, το τουρκικό πλοίο έχει απλώσει καλώδια όμως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει έρευνες λόγω του θορύβου όλων των πλοίων που βρίσκονται κοντά του, ελληνικά αλλά και τουρκικά.

Δείτε ακόμα: Ήρθε η ώρα της κρίσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από τον ασύρματο, οι ελληνικές φρεγάτες εκπέμπουν μήνυμα που αναφέρει ότι το Oruc Reis βρίσκεται παράνομα σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και καλούν τον κυβερνήτη να αποχωρήσει.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Πρόκληση μετά το ΚΥΣΕΑ με απάντηση στην ελληνική αντι-NAVTEX

Το πρωί της Δευτέρας, συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ, όπου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε το παρόν, ντυμένος με στολή παραλλαγής και διαβεβαίωσε ότι «όλα θα πάνε καλά».

Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγη ώρα αργότερα μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ, και την ελληνική αντι-NAVTEX, η Τουρκία απάντησε με νέα NAVTEX!

Το Oruc Reis απέπλευσε για «έρευνες» βάσει της παράνομης NAVTEX που εξέδωσε, μαζί με 2 βοηθητικά ερευνητικάhttps://www.newsbreak.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top