Δήμος Σερρών : Απάντηση Σιαμάγκα στον Βασίλη Τερζή

-λήψης-7-3.jpg

Απάντηση στον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Τερζή

Βασίλης Τερζής : ¨¨Μαθητευόμενοι μάγοι ¨¨¨

 για την καθυστέρηση στην λειτουργία νηπιαγωγείου στο κτίριο της εργατικής εστίας στην οδο Μεραρχίας .Δίνει ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος σε θέματα Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας ο οποίος τονίζει οτι
<< Τόσο η έλλειψη οικοδομικής άδειας του συγκεκριμένου οικοδομήματος όσο και η έλλειψη ρυμοτομικού σχεδίου όλης της περιοχής των εργατικών κατοικιών απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες, που καθυστερούν τη λύση της σχολικής στέγης. Αν αυτές οι διαδικασίες είχαν δρομολογηθεί το 2016 ή και το 2018 ακόμα, θα είχαν προσφερθεί αληθινές υπηρεσίες στις οικογένειες των Σερραίων δημοτών.>>

 ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ ΣΙΑΜΑΓΚΑ 

Διάβασα την ανακοίνωση του συναδέλφου Βασίλη Τερζή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την παραχώρηση του κτιρίου επί της Μεραρχίας από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Σερρών, για να φιλοξενηθούν εκεί παιδιά νηπιαγωγείου. Μου είναι δυσκολονόητο πώς μια δήλωσή μου για τις αποφάσεις μας κι ένα λιτό δελτίο τύπου στις 11 Μαρτίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συναδέλφου, χαρακτηρίζεται ως πανηγυρισμός!!!

Αρχικά επιθυμώ να ευχαριστήσω τον συνάδελφό μου για τη δημόσια αναγνώριση, ότι δηλαδή πετύχαμε το δύσκολο, την παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ του κτιρίου στο Δήμο μας, κάτι που δεν ευοδώθηκε το 2016, όταν κατατέθηκε αντίστοιχο αίτημα.

Με τα στελέχη του Τμήματος Παιδείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας εργαστήκαμε από κοινού και πολύ γρήγορα, για να σχεδιάσουμε τη μετατροπή του χώρου σε νηπιαγωγείο. Καθώς προχωρούσε η υλοποίηση του προγραμματισμού μας βρεθήκαμε μπροστά σε νέα δεδομένα, που δεν ήταν σε γνώση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Τόσο η έλλειψη οικοδομικής άδειας του συγκεκριμένου οικοδομήματος όσο και η έλλειψη ρυμοτομικού σχεδίου όλης της περιοχής των εργατικών κατοικιών απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες, που καθυστερούν τη λύση της σχολικής στέγης. Αν αυτές οι διαδικασίες είχαν δρομολογηθεί το 2016 ή και το 2018 ακόμα, θα είχαν προσφερθεί αληθινές υπηρεσίες στις οικογένειες των Σερραίων δημοτών.

 Γονείς και μαθητές προσδοκούν από μας σύγχρονα νηπιαγωγεία, και μάλιστα όσο το δυνατόν εγγύτερα στον τόπο κατοικίας τους. Για το σκοπό αυτό στρέφουμε την προσοχή μας και επενδύουμε τους πόρους μας, υλικούς και ανθρώπινους, στη λειτουργία δύο νέων τμημάτων νηπιαγωγείων στην αυλή του συγκροτήματος 8ου-25ου Δημοτικού σχολείου, γιατί έτσι περισσότεροι μαθητές θα φοιτήσουν σε νηπιαγωγεία κοντά στο κέντρο της πόλης, που είναι και το ζητούμενο. Μέχρι την ολοκλήρωσή τους, με παρέμβαση της ΚΕΔΕ στον Υπουργό Εσωτερικών, η μεταφορά των μαθητών στα απομακρυσμένα νηπιαγωγεία θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο κι όχι αργότερα, όπως την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ταυτόχρονα, εντάσσουμε το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο δίπλα στο 4ο Λύκειο σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και εγγυημένη λειτουργία για τα επόμενα 30 χρόνια. Τέλος, από τις αρχές Ιουλίου, κι αφού λάβαμε το σχετικό υλικό από την πολεοδομία, διερευνούμε τα αδόμητα και «ελεύθερα» από βάρη οικόπεδα εντός του αστικού ιστού για την ανέγερση σχολικής μονάδας με ιδιοκτήτη το Δήμο Σερρών.

Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο με ειλικρινή και εξαντλητικό μα και ταυτόχρονα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο. Στη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου, όταν συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η μόνη που έλαβε το λόγο ήταν η κ. Ιλανίδου, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί για ποιο λόγο επανέρχεται ένα θέμα, που συζητήθηκε πριν λίγα χρόνια, όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπέβαλε το ανικανοποίητο αίτημα, το 2016. Κανένας, Δημοτικός Σύμβουλος, ούτε και ο κ. Τερζής, δεν πρόβαλε καμία ένσταση ή επιφύλαξη από γνώση που κατείχε και το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Εκ των υστέρων, πολλά μπορούν να ειπωθούν. Όμως το αποτέλεσμα είναι η επιτυχία της παραχώρησης ενός ακόμα κτιρίου, που θα στεγάσει ανάγκες των δημοτών μας. Έτσι, αντί να απαριθμούμε δικαιολογίες για όσα δεν καταφέραμε, μπορούμε να μιλάμε για τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά μας. Περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top