Σέρρες : Λήψη μέτρων προστασίας από τον COVID-19 ζητά η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων

peripoliko.jpg

Αποτελεί γεγονός ότι

από τις αρχές του χρόνου η ανθρωπότητα δοκιμάζεται και μετρά τις δυνάμεις της απέναντι στον φονικό ιό covid-19 και έχουν τεθεί σε περιορισμό συνήθειες, δραστηριότητες και εκδηλώσεις της παγκόσμιας κοινότητας. Δυστυχώς ο ιός παραμένει στη ζωή μας και όλες οι Χώρες του κόσμου προσπαθούν με διάφορα μέτρα να περιορίσουν την εξάπλωση του και να αποσοβήσουν θανάτους όσων έχουν ήδη νοσήσει.

    Το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης του κορονωιού εφάρμοσε τις σχετικές διαταγές εκτελώντας με επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα του με αποτέλεσμα τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μας. Οι Έλληνες Αστυνομικοί ήταν αυτοί που κράτησαν όρθια τη χώρα στη δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας.

    Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των συναδέλφων μας διέθεσε με ιδίους πόρους και χορηγίες ιδιωτών μεγάλες ποσότητες αντισηπτικών υγρών, γαντιών & μασκών στο σύνολο του προσωπικού της Δ.Α. Σερρών και πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες των Σερρών σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους Δήμους, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τη Δ.Α. Σερρών.

 Από την πρώτη στιγμή επίσης είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, όπως και άλλες Ενώσεις Αστυνομικών αλλά και η Π.Ο.ΑΣ.Υ., για την μέριμνα που πρέπει να επιδείξει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για τη θωράκιση και προστασία των συναδέλφων μας που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. Δυστυχώς, από τον ιό covid-19 νόσησαν και συνάδελφοι μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό και μη εξάπλωση του ιού και στο υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό. Υπενθυμίζουμε, σε όσους ίσως το ξεχνούν, ότι οι Αστυνομικοί είναι άνθρωποι, δεν είναι άτρωτοι, έχουν οικογένειες και μικρά παιδιά και ενδεχομένως οι ίδιοι ή οι οικείοι τους να ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα.

    Τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί εξ’αρχής και τα οποία πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν για την προστασία των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία είναι, κατά κύριο λόγο, τα εξής:

  1. Άμεση τοποθέτηση προστατευτικών υαλοπινάκων (plexiglass) σε όλες τις υπηρεσίες έκδοσης ταυτοτήτων-διαβατηρίων και γραφείων Αξιωματικού Υπηρεσίας στα οποία προσέρχονται καθημερινά πολίτες. Το εν λόγω ζήτημα το έχουμε επισημάνει ακόμη δύο φορές στο παρελθόν σε σχετικές ανακοινώσεις μας και ενώ σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα έχουν τοποθετηθεί plexiglass, στην Ελληνική Αστυνομία μόλις προ δεκαημέρου εκδόθηκε σχετική διαταγή για την τοποθέτηση τους.
  2. Έκδοση εγκυκλίου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξυπηρέτηση του κοινού για θεώρηση εγγράφων (γνήσιο φωτοαντίγραφο) και γνήσιο υπογραφής με ανώτατο όριο προσέλευσης ανά ημέρα και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Δεν είναι δυνατόν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών τα οποία είναι καθ’΄ύλην αρμόδια για την εξυπηρέτηση του κοινού να θέτουν ανώτατο ημερήσιο όριο πολιτών και να εξυπηρετούν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και οι πολίτες που δεν εξυπηρετούνται εκεί να προσέρχονται κατά δεκάδες στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, το οποίο κατ’ουσίαν αποτελεί ακόμη ένα πάρεργο για την Ελληνική Αστυνομία.Η παρούσα χρονική συγκυρία είναι ίσως η καταλληλότερη να τεθεί σε εφαρμογή αυτό που έχουμε προτείνει εδώ και χρόνια έχοντας δεσμεύσεις για την υλοποίηση του, την ηλεκτρονική αποστολή κλήσεων δικαστηρίων και λοιπών δικογράφων στους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους στις δικαστικές υποθέσεις απευθείας από τα κατά τόπους δικαστήρια, εν ανάγκη και με φυσική συστημένη αλληλογραφία λόγω της κρίσιμης χρονικής περιόδου. Μεγάλος αριθμός πολιτών προσέρχονται καθημερινά στα Αστυνομικά Τμήματα για την παραλαβή κλήσεων & λοιπών σχετικών εγγράφων αυξάνοντας τις πιθανότητες διάδοσης του κορονωιού.Διάθεση στο σύνολο των συναδέλφων μας επαναχρησιμοποιούμενων πλενόμενων προστατευτικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και ελαστικών γαντιών καθώς και μασκών μιας χρήσης για την μεταφορά στις Αστυνομικές Υπηρεσίες προσαγόμενων και συλληφθέντων ατόμων.Έγκριση και διάθεση εκτάκτων χρηματικών κονδυλίων για την απολύμανση ανά τακτά χρονικά διαστήματα κτηρίων Αστυνομικών Υπηρεσιών, κρατητηρίων και οχημάτων.Πραγματοποίηση τεστ ελέγχου covid-19 σε όλους τους συναδέλφους που επιστρέφουν από αποσπάσεις στα νησιά του Αιγαίου, τον Έβρο και Κέντρα Κράτησης Μεταναστών της Χώρας και επιβολή 7ημερης υποχρεωτικής καραντίνας σε όσους υπηρετούσαν σε δομές που εμφανίστηκαν κρούσματα κορονωιού.Άμεση χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομο με χαμηλό ανοσοποιητικό η άλλες παθήσεις, σε περίπτωση που υπηρετούν σε υπηρεσίες που προέκυψε κρούσμα ή ύποπτο κρούσμα κορονωιού έως ότου παρέλθει η απαραίτητη χρονική περίοδος που προτείνει ο ΕΟΔΥ.Φύλαξη των κρατουμένων που έχουν νοσήσει από τον κορονωιό σε ειδικούς διαμορφωμένα χώρους κράτησης των κατά τόπους Νοσοκομείων και σε καμία περίπτωση εντός των αστυνομικών κρατητηρίων.

 Κύριε Υπουργέ,

 Ευελπιστούμε όπως οι προτάσεις μας τύχουν της θετικής ανταπόκρισης σας και άμεσης υλοποίησης τους. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να προστατέψει και να θωρακίσει τον Έλληνα Αστυνομικό, να διαφυλάξει την υγεία των συναδέλφων μας που ΄΄έβαλαν πλάτη΄΄ αποδεικνύοντας για ακόμη μια φόρα ότι τιμούν τον όρκο και τη στολή τους εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό εξάπλωσης και διάδοσης του κορονωιού.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top