«Ξεσάλωσαν» τα τουρκικά ΜΜΕ: Προάγγελος επέκτασης και στο Αιγαίο η απόφαση Μητσοτάκη για τα 12 μίλια

flag-sea-0-696x391-1.jpg

Αρνητική ήταν η αντίδραση σύσσωμου του τουρκικού τύπου, που προηγείται συνήθως της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, στην ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βουλή για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος.

 Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Sigmalive.com, τα τουρκικά ΜΜΕ το βλέπουν ως προάγγελο μίας ενδεχόμενης επέκτασης και στο Αιγαίο, γεγονός που θα κλιμακώσει, όπως σχολιάζουν, την ήδη τεταμένη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Δεν λείπουν βέβαια και οι φωνές που θεωρούν την κίνηση της Ελλάδας ακόμη και ως casus belli, παρότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με το Ιόνιο γεωγραφικά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα έμπειροι αναλυτές και διπλωμάτες ερμηνεύοντας την απόφαση της Αθήνας σημείωναν ότι με την συγκεκριμένη απόφαση το μήνυμα που στέλνει στην Τουρκία, είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει διάθεση να τραβήξει στα άκρα την κρίση.

Κι αυτό διότι ναι μεν η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στο Ιόνιο, παράλληλα με την κύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Ιταλία, ταυτοχρόνως όμως αποφεύγει να πράξει το ίδιο για την περιοχή οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παρ’ όλα αυτά τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για μια ακόμη κίνηση πρόκλησης απέναντι στην Τουρκία!

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top