Στην Συνεδρίαση της ΔΕΘ-HELEXPO ο Χρήστος Μέγκλας

12705385_945748038836523_817628776768491689_n.jpg

Στην πανηγυρική συνεδρίαση του ΔΣ της  ΔΕΘ-HELEXPO  με την ιδιότητα του μέλους παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Χρήστος Μέγκλας .Η  ΔΕΘ-HELEXPO προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την τουρκική Ένωση Εξαγωγέων Αιγαίου προχώρησε την Παρασκευή (19/02/2016) η ΔΕΘ-Helexpo, με την ευκαιρία της υποδοχής 21μελούς επιχειρηματικής αποστολής από τη Σμύρνη, όπου επικεφαλής ήταν ο δήμαρχος της πόλης, Aziz Kocaoglu.

Στόχος του μνημονίου είναι να ενισχυθεί η συνεργασία και το διμερές εμπόριο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, μέσω των πρωτοβουλιών των δύο φορέων. Μάλιστα, η Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo κατά την υπογραφή του μνημονίου απηύθυνε κάλεσμα στην τουρκική πλευρά για τη διοργάνωση επίσημης εθνικής συμμετοχής της Τουρκίας στην 81η ΔΕΘ, την οποία πρότεινε να αναλάβουν η Ένωση Εξαγωγέων Αιγαίου και το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος. Σημειώνεται ότι η πρώτη επίσημη συμμετοχή της Τουρκίας στη ΔΕΘ ήταν το 1928 και η τελευταία το 2010.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα για μας, καθώς δύο πόλεις (Θεσ/νίκη και Σμύρνη) με ιστορικούς δεσμούς και πολλές ομοιότητες έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις βάσεις για στενότερη συνεργασία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Αιγαίου, κ. Sabri Unluturk, τόνισε πως η ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πόλεων θα είναι ένα καλό παράδειγμα και για τις δύο χώρες και η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση. Ανέφερε δε πως στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης υπάρχουν 7.000 εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες το 2015 πραγματοποίησαν εξαγωγές 11 δισ. δολαρίων.
Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των μελών της Ένωσης Εξαγωγέων Αιγαίου στις διοργανώσεις της ΔΕΘ-Helexpo, τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών από την Ένωση στο πλαίσιο εκθέσεων του ελληνικού εκθεσιακού φορέα, αλλά και τη διοργάνωση εθνικών τουρκικών συμμετοχών σε αυτές. Από την πλευρά της η ΔΕΘ-Helexpo θα φέρνει σε επαφή την Ένωση Εξαγωγέων Αιγαίου με ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς ενδιαφέροντος των μελών της, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Σμύρνη.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top