Το ‘πε, το ‘πε ο παπαγάλος

pavlos88ed-1024x698-1.jpg

Eυτυχώς αυτά τα παιδιά δίνουν συνεντεύξεις στη Σάσα Σταμάτη και γίνονται η αιτία να ασχοληθούμε μαζί τους. Καθώς τι περιμένεις ν΄ακούσεις από τους πολιτικούς.

Ίσως η πιο αποκαλυπτική πολιτική συνέντευξη της Σάσας να είναι εκείνη με τον σπερματεγχύτη Μπαλαούρα ο οποίος δήλωνε ότι έκανε αυτή τη δουλειά αλλά κατάφερε στη συνέχεια να βρεθεί με τις εξής καταθέσεις:

Ο Μάκης Μπαλαούρας, ο αδυσώπητος Σπερματεγχύτης  δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού ύψους περίπου 220.000 ευρώ ενώ σε τράπεζα της Ολλανδίας παρακαλώ έχει αποταμιεύσει άλλα 106.453 ευρώ για τις σπουδές της κόρης του όπως ο ίδιος δηλώνει. Δηλαδή πρόκειται για σπερματεγχύτη των 330.000 χιλιάδων ευρώ.

To προηγούμενο ΣΚ η Σάσα φιλοξένησε στα Παραπολιτικά τον Ερωτευμένο Σαίξπηρ Κυρανάκη, ο οποίος ακύρωσε το γαμήλιο ταξίδι του ειδικά για χάρη της Σάσας.

Δείτε εδώ τι ακριβώς συνέβη.

Αυτό το Σάββατο η Σάσα ανέλαβε να αποπλανήσει τον εκπρόσωπο τύπου του χαζοΚΙΝΑΛ Παύλο Χρηστίδη ο οποίος κι αυτός είναι πρόσφατα παντρεμένος.

Βλέπεις το lockdown μαζί με τα μωρά φέρνει και τους γάμους.

Ο Παύλος είναι από τα Κιναλοτεκνά που μαζεύει η Φώφη για δήθεν ανανεωτικό ξεκάρφωμα μια και η ίδια δεν λέει να εγκαταλείψει τη καρέκλα και να πάει σπίτι να ασχοληθεί με τα γεμιστά.

Ο Παύλος έδωσε ραντεβού με τη Σάσα στο Μπλέ Παπαγάλο στο Μεταξουργείο.

Το πιο ενδιαφέρον από όσα είπε είναι ο τρόπος που προετοιμάζεται για να υποδεχθεί στο κόσμο τη κόρη του. Ολα τα υπόλοιπα είναι οι γνωστές κοινοτυπίες των πολιτικών. Εάν δεν υπήρχε όνομα στη συνέντευξη θα μπορούσε να τα έχει πει ο καθένας.

Και αναρωτιέσαι:

Πως είναι δυνατόν νέοι πολιτικοί να μην έχουν όραμα, ασίγαστο πάθος, εκρηκτικές ιδέες, να στήβουνε τη πέτρα;

Είναι δυνατόν γι΄αυτό και η πολιτική ζωή του τόπου δεν είναι παρά ένα πελατειακό τουρλουμπούκι.

«Γ ενικά μου αρέσει η μαγεία που προκύπτει από τις μικρές ή τις μεγάλες εκπλήξεις», δηλώνει μιλώντας στα «Π» ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, περιγράφοντας την απόφασή του να παντρευτεί χωρίς να το γνωρίζουν πολλοί με πολιτικό γάμο με τη σύντροφό του, Νάντια. «Κάναμε μια μικρή έκπληξη πρώτα και κύρια στους εαυτούς μας», προσθέτει.

Συνέντευξη στη Σάσα Σταμάτη

Φωτ.: papadakispress

Συναντήσαμε τον νεαρό πολιτικό του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Μεταξουργείο, στο cafe-bar-restaurant «Μπλε Παπαγάλος» και μας αποκάλυψε και το φύλο του παιδιού που περιμένουν. «Προσπαθώ να ζήσω όλη αυτή τη διαδικασία από πολύ κοντά και να στηρίξω όσο μπορώ τη Νάντια τους μήνες της εγκυμοσύνης. Ρωτάω και ακούω, διαβάζω αρκετά και προσπαθώ να ετοιμαστώ. Είναι σίγουρο, όμως, ότι όλα αυτά θα μπουν σε νέα βάση μόλις γεννηθεί η κόρη μας», αναφέρει. Ο ίδιος κρίνει την κυβέρνηση για την πολιτική και τις αποφάσεις της την περίοδο της πανδημίας, τονίζοντας ότι «έλαβε με καθυστέρηση μέτρα για τη μάσκα».

Εχεις κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι, όταν τα πράγματα πάνε καλά στο μέτωπο του κορονοϊού, της «πιστώνεται πλήρως το γεγονός», και, όταν εμφανίζονται προβλήματα, «ρίχνει αποκλειστικά την ευθύνη στους πολίτες». Είναι πιθανό όμως να μην κάνει τίποτα καλά η κυβέρνηση και οι επιτυχίες να ήρθαν ως διά μαγείας;

-Η αντιπολίτευση πρέπει να είναι ουσιαστική. Και εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε πει τα «σύκα, σύκα» και τη «σκάφη, σκάφη». Η κυβέρνηση πελαγοδρόμησε ακολουθώντας την απαίτηση συγκεκριμένων συμφερόντων να ανοίξει τον τουρισμό, χωρίς να κάνει τεστ σε όποιους μπαίνουν στη χώρα. Δυστυχώς, ούτε ο τουρισμός λειτούργησε, ενισχύοντας την οικονομία, ούτε η υγεία των πολιτών προστατεύτηκε όσο έπρεπε. Είναι δίκαιη η πίστωση της καλής διαχείρισης του πρώτου μέρους της πανδημίας για τους πολίτες, στην κυβέρνηση και στην υπεύθυνη αντιπολίτευση. Αδικη όμως είναι η απόφαση της κυβέρνησης να μετατοπίσει την ευθύνη αποκλειστικά στους πολίτες και κυρίως τους νέους, ειδικά από την ώρα που η ίδια πήρε τις λάθος αποφάσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων, την πληρότητα των αεροπλάνων και των πλοίων χωρίς να λάβουν υπόψη τους την επιδρομή του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Ολος αυτός ο τραγέλαφος συνεχίστηκε με την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων. Στην αρχή είπαν στις 7 Σεπτέμβρη, μετά είπαν στις 14, χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, με πάνω από 20 μαθητές ανά τάξη. Θα μπορούσε να ακολουθήσει το ιταλικό μοντέλο, αλλά δεν το έκανε. Με την υγεία των πολιτών δεν γίνεται να παίζει κανείς. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για «μαθητευόμενους μάγους», οι οποίοι να κάνουν δοκιμές και σενάρια στο κεφάλι μας. Δεν μας παίρνει άλλο για παλινδρομήσεις και αστοχίες. Χρειάζεται στρατηγική, σχέδιο, εμπιστοσύνη και ευλαβική τήρηση των εισηγήσεων των ειδικών, με έμφαση στην απόλυτη προστασία της υγείας των πολιτών, ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων της χώρας και αποφασιστικότητα διακυβέρνησης. (μπλα-μπλα-μπλα)

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό φάσμα;

Εμείς είμαστε πιο κοντά στους πολίτες και θέλουμε να εκφράσουμε τις αγωνίες κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδας τη νέα δεκαετία που ανοίγεται μπροστά μας. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για την πατρίδα και τους πολίτες, χωρίς μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Πιστεύουμε σε ένα νέο κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους, ένα πλήρες σχέδιο νέων ευκαιριών για τους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά με αξιοπρέπεια και μόχθο, χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και την Ελλάδα. Ενα σύστημα διαγενεακής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, το οποίο ενισχύει τους πολίτες που παράγουν. Θέλουμε να δώσουμε στις Ελληνίδες και στους Ελληνες μια διαφορετική πολιτική, απαλλαγμένη από ιδεοληψίες, «παραμάγαζα» και ψευτοδιχασμούς. Το Κίνημα Αλλαγής δεν αντιμετωπίζει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα με όρους διπολικής αντιπαράθεσης. Από θέση ιδεολογικοπολιτικής αυτονομίας, ασκεί κριτική στη συντήρηση, τις χαμηλές προσδοκίες και ταχύτητες, τη διαχειριστική αντίληψη τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι θα αξιοποιήσει τη νέα δυναμική του θέση για την υπέρβαση του εθνικού διχασμού και την επίτευξη έστω της εθνικής συνεννόησης που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότηση τη χώρας, ειδικά σε τόσο κρίσιμες συγκυρίες για τα εθνικά θέματα. Θα επιμείνουμε στον αυτόνομο ρόλο μας και στην αυτοδύναμη, ριζοσπαστική πορεία μας. Είναι ομόφωνη απόφαση, που πάρθηκε συλλογικά. Η αυτονομία του Κινήματός μας είναι αξιακού, στρατηγικού, πολιτικού χαρακτήρα και έχει ιστορικό βάθος, γιατί ακριβώς η Δημοκρατική Παράταξη υπήρξε πάντα πρωταγωνιστής αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. (μπλα-μπλα-μπλα)

Η κατάσταση με την Τουρκία δείχνει να είναι περίπλοκη και δυσεπίλυτη. Πού βλέπεις να καταλήγει η προκλητικότητα και πώς μπορεί να αποκλιμακωθεί η συσσωρευμένη ένταση;

Οι στιγμές είναι απολύτως κρίσιμες στο μέτωπο των Ελληνοτουρκικών. Εως πότε η Ευρώπη θα κοιτάει το τουρκικό σκάφος να κάνει βόλτες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα; Εχουμε απέναντί μας έναν ταραχοποιό γείτονα, ο οποίος λειτουργεί αποσταθεροποιητικά, συνεχώς δυναμιτίζει με τις πράξεις του την ευρύτερη περιοχή και διαρκώς παραβιάζει ηθελημένα το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες. Και αυτό δεν το κάνει τυχαία η Τουρκία. Απέναντι σε όλα αυτά, η ελληνική πλευρά δεν μπορεί παρά να πορευτεί με πατριωτισμό, στρατηγική, κόκκινες γραμμές, σαφήνεια στόχων και εθνικό όραμα, όχι απλώς τρέχοντας πίσω από τις πρωτοβουλίες της άλλης πλευράς -όπως συνέβη στο ψευδεπίγραφο τουρκολιβυκό σύμφωνο-, αλλά οδηγώντας τις εξελίξεις μέσα από δικές της πρωτοβουλίες και διαμορφώνοντας το πλαίσιο. Ο διάλογος δεν μπορεί να ξεκινήσει όσο η Τουρκία προκαλεί. Με πατριωτική αποφασιστικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, πρέπει όλοι μας να σταθούμε απέναντι στην απειλή. Για εμάς δεν υπάρχει περιθώριο αποδοχής τετελεσμένων. Πρέπει ενωμένοι και αποφασισμένοι να σταθούμε απέναντι στην απειλή, με αίσθηση καθήκοντος και δύναμης. (μπλα-μπλα-μπλα)

Αν μπορούσες να ιεραρχήσεις τις προκλήσεις και τα προβλήματα για το μέλλον, ποια θα ήταν η σειρά;

Αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, περιβαλλοντική κρίση, εθνικά θέματα, δημογραφικό, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ένα νέο, σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κοινωνική συνοχή και ανάκαμψη οικονομίας, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, πάντα με στόχευση και προσανατολισμό στην προστασία των πιο ευάλωτων στρωμάτων. Τελευταίο, αλλά καίρια σημαντικό για το μέλλον και την επιβίωσή μας τα επόμενα χρόνια, η κλιματική αλλαγή και οι νέες προκλήσεις σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οπως κάθε μεγάλη κρίση, η πανδημία και γενικότερα οι πολλαπλές κρίσεις που θα καλούμαστε να διαχειριστούμε από εδώ και μπρος θα μας αλλάξουν. Θα χρειαστεί να γίνουμε θεσμικά επινοητικοί. Πρόκειται για μια αξιακά φορτισμένη –άρα, πολιτική– διαδικασία, που αφορά τον πυρήνα του ατομικού και συλλογικού βίου. Οι μεγάλες ανατροπές είναι λίγες στην ανθρώπινη ιστορία και προκύπτουν, συνήθως, έπειτα από καταστροφικές κρίσεις. Στη μικροκλίμακα της ζωής μας, πρέπει να μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι πολλές επιμέρους αλλαγές. Ισως η πιο μεγάλη ανατροπή είναι η διαρκής υπενθύμιση στον εαυτό μας, ιδιαίτερα αν κατέχουμε θέσεις ευθύνης, να κάνουμε, όπως λέει ο Αλμπέρ Καμί στην «Πανούκλα», ευσυνείδητα τη δουλειά μας – με τόλμη, φαντασία, υπευθυνότητα και ευθυκρισία. Είναι πια η ώρα της ευθύνης, της σθεναρής ηγεσίας και της αλήθειας και το τέλος της παραμύθας και των απανταχού μπαγαπόντηδων. Τελεία και παύλα. (μπλά-μπλα-μπλα. Οταν είσαι υπό την ηγεσία της Φώφης δεν επιτρέπετε να ομιλείς)

Συχνά αναφέρουν ότι η νεολαία επιδεικνύει ανευθυνότητα με τη στάση της στην πανδημία. Εσύ, ως νέος άνθρωπος, πώς αντιμετωπίζεις αυτήν την κατηγορία;

Θέλει να μας πείσει η Νέα Δημοκρατία ότι η νεολαία έγινε ανεύθυνη μέσα σε δύο μήνες; Πρέπει να αντιληφθεί ότι κάθε άνθρωπος ακολουθεί κανόνες και είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις παραλείψεις του. Η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα προστασίας των πολιτών, δεν έκανε τεστ και έλαβε με καθυστέρηση μέτρα για τη μάσκα. Κορυφαία στελέχη της κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα σε εγκαίνια και εκδηλώσεις. Είναι προκλητικό, όταν κάποιος αδυνατεί να αντιμετωπίσει μια κρίση, να τα βάζει με μια κοινωνική κατηγορία και δη ευάλωτη και να της φορτώνει όλες τις ευθύνες και τις παραλείψεις του. Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. η νεολαία είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ευθυνών και των παραλείψεών της. Ε, λοιπόν, ας τελειώνουμε με το blame game! Δεν ήταν οι νέοι αυτοί που αποφάσισαν το άνοιγμα των συνόρων, αυτοί που πανηγύριζαν με φόντο το ηλιοβασίλεμα, που αποφάσισαν 100% πληρότητα στα αεροπλάνα και αύξηση πληρότητας στα πλοία. Δεν ήταν οι νέοι αυτοί που έκαναν εγκαίνια χωρίς μάσκες. Είναι οι νέοι εκείνοι που προστάτευαν τους γονείς και τους παππούδες τους στην καραντίνα. Και ευχαριστούμε τους γονείς και τους παππούδες μας που έκαναν το ίδιο για εμάς. Το να είσαι νέος δεν σημαίνει ότι είσαι ανεύθυνος ή ανώριμος. Το να είσαι νέος δεν σημαίνει ότι είσαι το εύκολο θύμα. Οταν η εκάστοτε εξουσία δεν έχει λύσεις, βρίσκει φταίχτες. (μπλα-μπλα-μπλα)

Πώς τα κατάφερες και παντρεύτηκες χωρίς να σε πάρει χαμπάρι κανείς;
Αν χρειάζεται κάποιος τα tips, ας με πάρει τηλέφωνο. Γενικά μου αρέσει η μαγεία που προκύπτει από τις μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις. Και έτσι το σκεφτήκαμε και με τη Νάντια. Κάναμε μια μικρή έκπληξη πρώτα και κύρια στους εαυτούς μας.

Πότε θα γίνει ο θρησκευτικός γάμος;
Δεν το έχουμε σκεφτεί ακόμα καθόλου, ειδικά με τις συνθήκες του κορονοϊού. Αυτό που θέλουμε είναι, όταν έρθει η ώρα, να κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι, με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, που δεν μπορέσαμε να έχουμε κοντά μας.

Πώς αισθάνεσαι που θα γίνεις για πρώτη φορά μπαμπάς;

Υπέροχα. Προσπαθώ να ζήσω όλη αυτή τη διαδικασία από πολύ κοντά και να στηρίξω όσο μπορώ τη Νάντια τους μήνες της εγκυμοσύνης. Ρωτάω και ακούω, διαβάζω αρκετά και προσπαθώ να ετοιμαστώ. Είναι σίγουρο, όμως, ότι όλα αυτά θα μπουν σε νέα βάση μόλις γεννηθεί η κόρη μας.

Οταν μάθατε ότι θα είναι κοριτσάκι, πώς ένιωσες;

Ημουν σίγουρος από την αρχή ότι θα είναι κορίτσι. Νιώθω πολύ χαρούμενος που επιβεβαιώθηκα. Η μόνη σκέψη μου είναι να πάνε όλα καλά και να ζήσω από κοντά όλες τις στιγμές που έρχονται.

https://kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top