Σύριζα Σερρών : Μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας

-λήψης-2-10.jpg

«Ο συγχρωτισμός 25-26 μαθητών σε αίθουσες των 30 – 35 τ.μ. προμηνύει ολέθριες συνέπειες στον υ-γειονομικό τομέα. Ελλιπής και καθυστερημένη παροχή υπηρεσιών καθαριότητας. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση και τους Δήμους για εξεύρεση χώρων οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιο-ποιηθούν ώστε να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού»

Το παραπάνω επισημαίνει η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα κατέθεσε τις προτάσεις του για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και ξεκάθαρα πήρε θέση υπέρ αυτού χωρίς υπεκφυγές.

Η προχειρότητα των ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας διαφαίνεται ξεκάθαρα στα ημίμετρα τα οποία ανακοίνωσε στον υγειονομικό τομέα χωρίς να εγγυάται την ασφάλεια. Γονείς, εκπαιδευτικοί , μαθητές και φοιτητές αγωνιούν για τις συνέπειες αυτής της ανευθυνότητας», υπογραμμίζει.

«Ο συγχρωτισμός 25-26 μαθητών σε αίθουσες των 30 – 35 τ.μ. προμηνύει ολέθριες συνέπειες στον υ-γειονομικό τομέα. Ελλιπής και καθυστερημένη παροχή υπηρεσιών καθαριότητας. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση και τους Δήμους για εξεύρεση χώρων οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιο-ποιηθούν ώστε να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, όπου συγχρωτίζονται αυξημένος αριθμός εκπαιδευτικών, μαθητών και οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά από όλη την περιφερειακή ενότητα καθώς και από νομό σε νομό, η αναγκαιότητα λήψης μέτρων αυστηρού υγειονομικού πρωτο-κόλλου είναι επιβεβλημένη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει: «Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας να παραμερίσει τις επικοινωνιακές μεθό-δους και να εγγυηθεί την ασφάλεια ως οφείλει όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας λαμβάνοντας μέτρα όπως δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού, παροχή υγειονομικού υλικού κλπ».

Πηγή: avgi.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top