Μητσοτάκης: Ζείτε σε παράλληλο… σύμπαν κύριε Τσίπρα!

Mitsotakis1-660x300.jpg

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια – Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι θα οδηγηθούμε σε μειώσεις συντάξεων. Το λογαριασμό της κυβερνητικής ανικανότητας την πληρώνουν οι άνεργοι» υπογράμμισε.

«Κερδίσατε μία φορά την εξουσία λέγοντας ψέματα στους πολίτες. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» σημείωσε με νόημα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά στο παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πρόκειται για αντιπερισπασμό.

«Το παράλληλο πρόγραμμα που μας παρουσιάζετε αποδεικνύει ότι ζείτε σε παράλληλο σύμπαν» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «εμείς σύντομα θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένης κοινωνικής πολιτικής».

Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στο προσφυγικό.

«Η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία, η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί»» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Στις συναντήσεις μου στην Ευρώπη απαίτησα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα ακόμη να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής τουΕυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

Στη δευτερολογία του, αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπενθύμισε την διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για το ρόλο του ΝΑΤΟ. «Πρόκειται για την μνημειωδέστερη πολιτική κυβίστηση σ” αυτή την αίθουσα. Αν βρισκόταν εδώ ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας έλεγε Τσίπρας και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» είπε χειροκροτούμενος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα συνέχισε σε έντονο ύφος: «Για τις περήφανες διαπραγματεύσεις γιατί επανέρχεστε; Το φάντασμα Βαρουφάκη εξακολουθεί να πλανάται. Σας ακούει και μιλάει ο κ. Βαρουφάκης. Θα την μάθουμε την αλήθεια κάποτε. Θα μάθουμε τότε τι ξέρατε για το παράλληλο πρόγραμμα, για το νομισματοκοπείο».

Παράλληλα ξεκαθάρισε  ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει «ούτε εύκολα ούτε δύσκολα, ψηφίζουμε σωστά και λάθος» και σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό που φέρνετε είναι λάθος».

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να αναφέρεται μόνο στις τελευταίες εκλογές. «Ρωτήστε έναν άνθρωπο στο δρόμο» τον παρότρυνε για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ιανουαρίου. «Δεν σας πιστεύουν οι πολίτες. Θα σας καταδιώκουν τα ψέματα που είπατε το Σεπτέμβριο» είπε με έμφαση και επικαλέστηκε τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. «Δεν μιλώ για πρόθεση ψήφου γιατί σας στεναχωρεί. Δείτε τα ποιοτικά στοιχεία: Πόσοι θεωρούν ότι είναι καλύτερα τα πράγματα ένα χρόνο μετά;» ρώτησε ρητορικά τον Πρωθυπουργό.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

paraskhnio.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top