Δήμος Βισαλτίας : Θύμα απατεώνα ηλικιωμένοι τους ¨¨έφαγε ¨΄ 2.500 ευρώ

giagia-1.jpg

Στην εξιχνίαση δύο περιπτώσεων απάτης και 3 περιπτώσεων απόπειρας απάτης σε ηλικιωμένων γυναικών σε χωριά των Σερρών είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για το αδίκημα της απάτης.

Τα στοιχεία του ενός από τους δύο περιέχονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας και αφορά την εξιχνίαση της μίας από τις παραπάνω απάτες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το πρωί έως το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου 2020 οι δράστες επιβαίνοντας σε όχημα, πήγαν διαδοχικά σε πέντε μονοκατοικίες σε διαφορετικά χωριά των Σερρών, όπου ο ένας από αυτούς προσποιούνταν τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ ο δεύτερος τον ανέμενε στο όχημα.

Ισχυρίζονταν ότι δήθεν υπάρχει βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς και προέτρεπε τις ηλικιωμένες γυναίκες να συγκεντρώσουν τα χρήματα που είχαν στο σπίτι σε ασφαλές σημείο, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι με την παραπάνω μέθοδο κατάφεραν να αφαιρέσουν από 2 ηλικιωμένες το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα 3 ηλικιωμένες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top