ΟΕΒΕΣ Σερρών : Συνάντηση Κοτσαμπα – Καράογλου

received_615463075806688-01-1024x629-1.jpeg

Με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης (16/9/2020) στη Θεσσαλονίκη το προεδρείο της ΟΕΒΕΣ Σερρών, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, με στόχο τη συζήτηση και εύρεση λύσης σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σερραίοι επαγγελματίες.

Το παρών στη συνάντηση με τον Υφυπουργό έδωσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς, ο Α αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΣΣ Δημήτριος Βροντελής.

Η συζήτηση μεταξύ του Υφυπουργού Θ. Καράογλου και των μελών του προεδρείου της ΟΕΒΕΣΣ, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ξεκίνησε από την ενδεχόμενη επίσκεψη του υφυπουργού στο τελωνείο του Προμαχώνα, για το οποίο ζητήθηκε από το προεδρείο της ΟΕΒΕΣ επιπλέον στελέχωση τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και σε προσωπικό. Μάλιστα από πλευράς Υφυπουργού δόθηκαν και οι σχετικές διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα επισκεφτεί τις Σέρρες και το τελωνείο του προμαχώνα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την επικρατούσα κατάσταση και τις υφιστάμενες ανάγκες.

Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της λειτουργίας των προσφυγικών δομών στις Σέρρες, σε συνάρτηση με τον βαθμό ανταποδοτικότητάς τους στη σερραϊκή αγορά, ένα θέμα το οποίο η ΟΕΒΕΣ Σερρών είχε θίξει και παλαιότερα με την αποστολή σχετικού υπομνήματος προς το Υπουργείο. Στο ίδιο κλίμα, της στήριξης των τοπικών αγορών, συζητήθηκε και η στήριξη των επαγγελματιών, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και όχι μόνο, οι οποίοι εν μέσω κορωνοϊού παλεύουν με συρρικνωμένους κύκλους εργασίας, με το παρεμπόριο και τις αυξημένες εισφορές. Το Προεδρείο της ΟΕΒΕΣΣ ζήτησε από τον Υφυπουργό διαβεβαιώσεις για την προώθηση μέτρων στήριξης, που θα περιλαμβάνουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την επέκταση της μείωσης του ενοικίου και του ΦΠΑ και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών.

 Τέλος, συζητήθηκε επίσης η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου και η εγκατάσταση επίσημου γραφείου στις Σέρρες, τέθηκε το ζήτημα των αυξήσεων της κιλοβατώρας της ΔΕΗ, ενώ τα μέλη της ΟΕΒΕΣΣ απέσπασαν τη δέσμευση του Υφυπουργού ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα παρουσίας του στην επερχόμενη σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση ο Θ. Καράογλου διαβεβαίωσε το Προεδρείο της ΟΕΒΕΣΣ για την πρόθεσή του να απαντήσει στα ζητήματα που του ετέθησαν σε μία επίσκεψή του, που θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω τόσο στην περιφέρεια των Σερρών, όσο και στην Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών των Σερρών.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top